Pretraga

Istospolni brakovi ne utječu na psihički razvoj djece

A- A+

Borba za prava gay populacije vodi se u cijelom svijetu. Mnoge zemlje trećeg svijeta imaju krajnje okrutnu politiku prema svojim sugrađanima različite seksualne orijentacije. Vješanja i linčovanja u Africi i na Bliskom Istoku nažalost nisu rijetka.

Zapadni svijet u nešto napredniji, no ima još puno posla. Glavna linija oko koje se trenutno vodi sukob je posvajanje djece od strane gay parova. Iako je u nekim saveznim državama SAD-a, te mnogim europskim državama došlo do legalizacije istospolnih zajednica, bitka se još vodi oko skrbništva. Kritičari ove ideje napominju da dijete ne može biti kvalitetno odgajano u obitelji bez muškog i ženskog člana. Pretpostavljaju da će dijete u budućnosti biti usmjereno prema gay obliku izražavanja seksualnosti. Uz to, naglašavaju da će se pojaviti psihičke nestabilnosti u kasnijim fazama života.

I kada prekinu nastavljaju se brinuti za djecu

Nedavna studija provedena na uzorku 78 tinejdžera u Amsterdamu i Kaliforniji je pokazala upravo suprotno. Studija koja je započela još 1986. godine pokazala je da djeca koja su odrasla sa dvije mame nemaju psihičkih problema uzrokovanih nedostatkom oca u obitelji. Ukratko, i dvije mame mogu odgojiti normalno dijete.

U razdoblju od 26. godina velik broj istospolnih brakova koji su bili istraživani je raskinut, no u svim slučajevima oba roditelja su nastavila aktivno sudjelovati u odgoju svoje djece.

Donosimo vam i svjedočanstvo mladića koji je odrastao u jednom istospolnom braku.