Pretraga

Izmislili da časte ministricu Divjak pa potrošili 5.250 kn na ručak s puno alkohola

A- A+

Iz ureda župana zagrebačke županije stiže pomalo bizarna vijest. Kako ekskluzivno doznaje Telegram, početkom siječnja organizirali su ručak na kojem je, osim hrane, popijeno 13 butelja vina i 18 litara bezalkoholnog pića. Kada je račun stigao u računovodstvo županije, pročelnica Mirjana Oštrec Bosak na poleđini je navela napomenu o ručku s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja. No, Ministarstvo je za Telegram potvrdilo kako tog dana nisu bili ni na kakvom ručku, već su se vratili u Zagreb.

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije

Mirjana Oštrec Bosak, pročelnica ureda župana zagrebačke županije uhvaćena je u bizarnoj laži. Naime, ured župana 8. siječnja je za ručak potrošio vrtoglavih 5.250 kuna. Kad su račun poslali u računovodstvo županije na njegovoj poleđini pročelnica je navela da se radi o ručku s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja. No, Ministarstvo je za potvrdilo da su tog dana nakon obilaska dviju škola išli direktno za Zagreb te kako nisu bili ni na kakvom ručku, ekskluzivno doznaje Telegram koji je u posjedu spomenutog računa.

Trinaest butelja vina za ručak

Devet dana nakon navodnog ručka u računovodstvo županije stigao je sporni račun za trošak reprezentacije. Račun je izdao restoran Trajbar iz Zaprešića. Pročelnica Oštrec Bosak potpisala je nalog, a uz njega je, piše Telegram, ručno nadopisala napomenu: “08.01.2020. – Ručak s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja”.

Sadržaj računa još je bizarniji. Osim na konzumaciju hrane, znatan novac potrošen je i na piće. Tako je ukupno popijeno 13 butelja vina i 18 litara bezalkoholnog pića. Telegram je početkom ovog mjeseca kontaktirao Ministarstvo iz kojeg su dobili odgovor da ministrica Blaženka Divjak, kao ni bilo tko drugi u njenoj pratnji, tog dana nije bio na ručku, već su se nakon posjeta školama uputili u Zagreb.

Istog dana Telegram je uputio upit uredu župana Kožića. Iz ureda nisu negirali da je ručak održan te da je za taj ručak ispostavljen račun, no tvrde kako nema veze s posjetom ministrice Divjak. Kako ističe Telegram, do zaključenja teksta u njihovu redakciju nije stigao odgovor zašto je onda, pravdajući trošak, pročelnica na poleđini računa napisala da se on odnosio na ručak s predstavnicima MZO-a.

Zanimljiva je i informacija da se na računu nalazi, osim potpisa pročelnice Oštrec Bosak, i potpis župana Stjepana Kožića. On je nakon operacije boravio u bolnici Merkur koju je napustio točno na datum održavanja spornog ručka 8. siječnja, piše Telegram.