Pretraga

Jesu li COVID potvrde urodile plodom? Ministarstvo otkrilo novi broj cijepljenih u školama i faksevima

A- A+

Ministarstvo znanost i obrazovanja ustupilo nam je najnovije podatke vezano za broj cijepljenih u školama, na fakultetima i znanstvenim institutima. Otkako su uvedene COVID potvrde, došlo je do određenog porasta cijepljenih, a najviše se osjetio u osnovnim školama.

razred učenici učionica

Foto: Pixabay

Prije deset dana na snagu je stupila odluka o obveznim COVID potvrdama. Svi zaposlenici javnih i državnih službi, uključujući škole i fakultete, radni dan više nisu mogli započeti bez važeće COVID potvrde ili negativnog testa na koronavirus. Ova je odluka stvorila određene prijepore u javnosti, održavali su se prosvjedi, nastavnici koji nisu htjeli ni cjepivo ni test krenuli su izlaziti u medije.

Više cijepljenih u školama

No, ono što je nas zanimalo je koliko se ljudi cijepilo nakon što su najavljene COVID potvrde. Ministarstvo znanosti i obrazovanja ustupilo nam je podatke o broju cijepljenih u školama, na faksevima i znanstvenim institutima. U prvoj, svijetloplavoj tablici koju možete vidjeti ispod, nalaze se podaci cijepljenih zaključno s današnjim danom. U tamnoplavoj tablici možete vidjeti podatke zaključno s ponedjeljkom 15. studenog, dan prije uvođenja potvrda. Ako usporedimo podatke vidimo da je u posljednjih deset dana došlo do porasta od otprilike 6 posto više cijepljenih prvom dozom.

Ministarstvo se nije maklo s mrtve točke

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pitali smo i što je s procijepljenošću njihovih zaposlenika. Podsjetimo, još smo ljetos objavili kako se do 22. srpnja ove godine među djelatnicima Ministarstva cijepilo njih oko 60 posto. Drugi smo ih put za promjene u toj brojki pitali prije deset dana, kada smo dobili odgovor da je cijepljeno 61,11 posto djelatnika MZO-a.

Izgleda da u posljednjih deset dana državne službenike u MZO-u COVID potvrde i nisu baš nešto potakle na cijepljenje. Prema informacijama koje smo dobili, i dalje je cijepljeno tek 61,11 posto njihovih zaposlenika.