Pretraga

Ako još uvijek ne znate koju srednju ili faks upisati, ovaj kratki upitnik reći će vam koje je zanimanje za vas

A- A+

Bliži se završetak školske godine, ali za učenike završnih razreda osnovnih te dio maturanata, on zapravo označava novi početak jedne obrazovne ere. No, iako uskoro kreću upisi u srednje i na fakultete, mnogi još uvijek nisu sigurni koje je zanimanje najbolje za njih. Pronašli smo test koji bi vam u toj odluci mogao pomoći.

Na stranicama Filozofskog fakulteta u Zagrebu postoji upitnik koji bi vam mogao pomoći oko odabira vašeg budućeg zanimanja, a pristupiti mu možete na ovoj poveznici. Upitnik možete pronaći na linku ‘upitnik’ na vrhu prozora kojeg ćete otvoriti (uz ikonu narančastog trokutića). Sadrži 33 pitanja o  sklonostima i sposobnostima. Za njegovo ispunjavanje potrebno će vam biti oko 5 – 6 minuta.

Izdvojeni članak

Nedostaje mesara i kuhara, a ekonomisti su višak: Provjerite koja su deficitarna zanimanja za 2018. u svakoj od županija

Ipak, napominju s Filozofskog, ovaj interaktivni upitnik ne može posve zamijeniti profesionalnog savjetovatelja, već se je za potpuniji dijagnostički postupak i savjet potrebno obratiti se službi za profesionalno usmjeravanje HZZ-a.

Kako se test rješava? Nakon svakog pitanja, na ljestvici s pet odgovora potrebno je odabrati jedan koji najbolje opisuje stupanj vaše sklonosti. Nakon što odgovorite na sva pitanja, potrebno je kliknuti na polje pošalji’.

– Računalo će analizirati vaše odgovore i predložit će vam zanimanja koja su u skladu s vašim sklonostima. Naravno, računalo vam može dati valjani prijedlog samo ukoliko sebe opišete iskreno, napomena je u uputama za rješavanje upitnika.

Ako još uvijek ne znate koju srednju ili faks upisati, ovaj kratki upitnik reći će vam koje je zanimanje za vas
Share via
Copy link
Powered by Social Snap