Pretraga

Joško Lokas otkrio koja je njegova kolegica zamalo vodila ‘Milijunaša’: ‘Bila je sjajna’

A- A+

Poznato televizijsko lice, Joško Lokas, već gotovo tri desetljeća vodi kvizove na HRT-u, a u nedavnom velikom intervjuu ispričao je sve o tom poslu. Među ostalim, kazao je kako voditeljski posao obavljaju njegovi kolege, jer smatra da od svakog od njih ima nešto za naučiti. Otkrio je i koja je njegova kolegica zamalo vodila kviz ‘Tko želi biti milijunaš’ kao i zbog kojeg su mu pitanja u ‘Potjeri’ zasuzile oči.

joško lokas

Joško Lokas | screenshot: HRTi

Joško Lokas, dugogodišnji voditelj kvizova na HRT-u i trenutni voditelj Potjere, u velikom intervjuu za 24sata.hr govorio je o svom dugogodišnjem iskustvu vođenja kvizova. Ali i odgovarao na neka škakljiva pitanja poput onog postoji li ljubomora među voditeljima. Nada se, veli, da ne, ali da vjeruje da postoje oni koji bi voljeli voditi kviz i da imamo dobru voditeljsku scenu na svim televizijama.

‘Milijunaša’ je zamalo vodila Barbara Kolar

Njemu se je, kaže, pružila prilika voditi Potjeru, a vjeruje da bi takvu priliku prihvatili mnogi. Na pitanje zašto samo muškarci vode ‘Milijunaša’ ili ‘Potjeru’ otkrio je koja je njegova kolegica bila u konkurenciji za vođenje ‘Milijunaša’.

– Što se tiče ‘Milijunaša’, tu je zanimljiva situacija – jako blizu da dobije taj posao, što mislim da bi je činilo prvom ženskom voditeljicom ‘Milijunaša’, ali to još treba provjeriti, bila je Barbara Kolar. Bila je na audiciji i bila je fantastična, otkrio je Lokas za 24sata.hr i podsjetio kako je ‘Najslabiju kariku’ vodila njegova kolegica Danijela Trbović.

U razgovoru je otkrio i da ima veliko poštovanje prema svim kolegama voditeljima, a nije htio imenom odgovoriti tko najbolje vodi kvizove.

– Kada bismo svi radili konkretno jedan kviz pa nas pustite mjesec dana, onda bismo možda mogli reći tko je najbolji u tom poslu u tom kvizu. Gospodin Ivan Stanković iz regije koji radi ‘Šta sam sebi i tko sam tebi’ fantastično radi intervjue, kapa dolje, Tarik radi odlično svoj posao. Obožavam gledati kolege s različitih televizija, i mlađe i starije, jer je nevjerojatno koliko možeš naučiti od svakog od njih. I to im kažem svaki puta kada ih gledam ili im pošaljem poruku – ‘kako si se toga sjetio’? Nema veze koliko imaš iskustva, ali netko u nekom trenutku reagira fantastično, ispričao je Lokas za 24sata.hr.

Izdvojeni članak

Profesor Josip briljirao u Potjeri i osvojio 7.000 eura, pitali smo ga što će napraviti s nagradom

Pitanje o Luki Ritzu ganulo ga je do suza

Prisjetio se i kako su mu u jednoj epizodi Potjere, na pitanju o Luki Ritzu, zasuzile oči. Prošao mu je kroz glavu Lukin lik i čitav taj tragični događaj, kaže.

– Veliki sam protivnik nasilja. Mislim da niti jedan čovjek nema pravo oduzeti život nekom drugom, a to što se dogodilo tom dečku velika je nepravda. I tu se kao društvo moramo sramiti što smo negdje uspjeli odgojiti neku djecu koja takvim ponašanjem mogu ugroziti nečiji život, zbog neke vrste razlike. Mislim da sam tada rekao nešto iza čega stojim – da se nadam da nikad više niti jedna udruga, niti jedna akcija neće nositi ime nekog dečka ili cure koji zbog toga nisu više s nama. Onda ćemo kao društvo sazreti, naveo je Lokas za 24sata.hr.

Kada je riječ o samim pitanjima koja se pojavljuju u Potjeri, kazao je kako ih ne zna unaprijed, ali da s urednicima vježba izgovore. Na svako pitanje u brzopoteznoj minuti odgovor mu stoji na donjem ekranu, a kazao je i da se ne sjeća koliko je najviše pitanja u minuti pročitao. No, prisjetio se da je lovkinja Morana Zibar jednom u 30 sekundi odgovorila na čak sedam, što je malo više od četiri sekunde po jednim pitanju i dogovoru. Natjecateljima, rekao je, ne smije davati hintove, ali uvijek navija za njih jer bez natjecatelja nema ni kvizova. Čitav razgovor možete poslušati ovdje.