Pretraga

Kakva prilika za buduće pilote: Ministarstvo obrane stipendirat će i maturante

A- A+

Ministarstvo obrane do sada je stipendiralo samo studente, a od sada će stipendirati i maturante. Sve učenike 3. razreda koji razmišljaju o tome da postanu vojni piloti pozivaju da se jave na poziv za stipendije.

Foto: Pixabay

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u četvrtak Javni poziv zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole mogu iskazati interes za navedeni studij, uz mogućnost dodjele stipendije tijekom srednjoškolskog obrazovanja, ako to žele.

Ljeto prije četvrtog razreda provedite vozeći avion

Rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2021. godine, do kada se kandidati moraju prijaviti putem stranice vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Prijavi trebaju priložiti:

  • popunjeni obrazac prijave
  • presliku osobne iskaznice, rodnog lista, uvjerenje o pohađanju 3. razreda srednje škole
  • uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci

Iz Ministarstva obrane kažu kako će pozvati zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole na odabirni postupak. U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2021.

Stipendije i na faksu

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka odnosno kriterije selekcijskog letenja, moći će, po želji, s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

– Tijekom pohađanja 4. razreda srednje škole, sukladno natječaju koji će Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisati za akademsku godinu 2022./2023. za upis kandidata na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 god.) Aeronautika – vojni pilot Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, kandidati/kinje koji su, tijekom pohađanja 3. razreda srednje škole zadovoljili kriterije selekcijskog letenja, u redovnom postupku se prijavljuju na navedeni natječaj, zajedno s ostali kandidatima – učenicima 4. razreda srednje škole. Informacije u vezi s javnim pozivom nalaze se na internetskoj stranici vojnipilot.hr a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane, napominju iz MORH-a.

Pogledajte cijeli Javni poziv zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot.