Pretraga

Karta svijeta kakvu vide američki studenti

A- A+

Svatko od nas je nebrojeno puta gledao u kartu svijeta, no biste li istu mogli nacrtati približno točno samo po sjećanju? Upravo to je pokušalo napraviti tridesetak američkih studenata, a evo kako svijet izgleda kroz njihove oči.

Foto: Reddit

Vjerojatno većina vas misli kako je lako nacrtati kartu svijeta s obzirom da ste ju vidjeli nebrojeno puta. Međutim, to i nije baš ‘piece of cake’.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Ovako izgleda kad Ameri rješavaju slijepu kartu Europe

Oko trideset studenata iz Michigana dobrovoljno je odradilo na prvu jednostavan zadatak – bez ikakvih pomagala i po vlastitom sjećanju skicirati kartu svijeta.

Od spomenutog broja sudionika, najveći dio je zaboravio nacrtati Ujedinjeno Kraljevstvo, Grenland, Madagaskar, Novi Zeland, Skandinaviju te veći dio indijskog teritorija.

Što se tiče Indonezije i Filipina, studenti su ih skicirali znatno manjima nego što doista jesu, a sudeći prema njihovim mapama, za Antartiku gotovo i da ne znaju. Nekolicina je zaboravila čak i Australiju, Aljasku i Japan, dok su Afriku i Aziju nacrtali s nevjerojatnim proporcijama.

Zak Ziebell je korisnik Reddita, gdje je poznat pod imenom Zaaakk, te je na toj društvenoj mreži objavio kartu svijeta koja sadrži tih 30 crteža koje su napravili sudionici. Slagao je skice jedne na druge te dobio konačnu sliku svijeta kakvu je vide američki studenti koji su se dobrovoljno javili za sudjelovanje na ovom projektu.

Foto: Reddit