Pretraga

Kolinda Grabar Kitarović se obrušila na Mladež HDZ-a iz Varaždina

A- A+

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović reagirala je na govor mržnje mladeži HDZ-a Varaždin koji su na svojem Facebook profilu uvrijedili birače Ive Josipovića koji je u Varaždinu osvojio 55 posto glasova. Uvrede je ponovio predsjednik mladeži HDZ-a Varaždin Igor Borovec na svojem privatnom profilu.

jutarnji.hr

Oduvijek tvrdim da je Varaždin jugoslaviziran od vremena pljačke i ubijanja njegovih građana od strane šumskih bandita poslije 1945. Doteplo se u 45 godina Jugoslavije u Naš čisti hrvatski Varaždin previše jugokomunjara, JNA oficira, udbaša i orjunaša planski i kontrolirano iz Beograda. Upravo ti preživjeli jugosmradovi i njihova orjunaška ‘DECA’ sad biraju Yusipovića i protiv su samostalne Hrvatske države, stoji u Facebook statusu Mladeži HDZ-a Varaždin i predsjednika Igora Borovca koji su u međuvremenu uklonjeni.

Reagiranje Foruma mladih SDP-a

Forum mladih SDP-a reagirao je kroz priopćenje u kojem navode da je to vrijeđanje svih građanki i građana, njih 11.822, koji su u Varaždinu glasali za Josipovića i traže od predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović da se očituje o, kako ističu, govoru mržnje i uvredama te postavljaju pitanje je li to ta bolja Hrvatska o kojoj se toliko sluša ovih dana.

Predsjednik Mladeži HDZ-a grada Varaždina i regionalni asistent EU parlamentarca Davora Ive Stiera, nedavno je na varaždinskom općinskom sudu nepravomoćnom presudom proglašen krivim za kazneno djelo klevete odnosno sramoćenja. Privatnu tužbu protiv njega podnio je Mario Habek, zastupnik SDP-a radi objave na Facebook profilu u kojoj ga je nazvao korumpiranim, prenosi Jutarnji.hr.

Izdvojeni članak

Mladež HDZ-a Split predvodi kršenje izborne šutnje na društvenim mrežama

Kolinda Grabar-Kitarović govor mržnje nazvala neprimjerenim

Nije dugo trebalo čekati na reagiranje predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović koja je preko svojeg Facebook profila ovakav govor klasificirala kao govor mržnje koje je neprimjeren.


Govor mržnje koji je jučer korišten od strane pojedinca Mladeži HDZ-a
iz Varaždina je krajnje neprimjeren. Najoštrije osuđujem iznesene
stavove i od istih se u potpunosti ograđujem. Danas više nego ikad je
potrebno međusobno razumijevanje, zajedništvo i iznalaženje rješenja
kako našu državu odvesti u sferu boljeg života za sve naše građane,
poručila je Grabar Kitarović putem svojeg službenog Facebook profila.

Treba istaknuti da je Mladež HDZ-a Split prekršila izbornu šutnju u prvom krugu putem objava na svojem Facebook profilu, ali odgovor glasnogovornice HDZ-a nismo uspjeli dobiti.