Pretraga

Studentica u šestom mjesecu trudnoće objasnila agresivcima zašto prikuplja potpise za izbore

A- A+

Ljubica Perica, 23 godišnja studentica Turističkog menadžementa pri Veleleučilištu u Šibeniku ovih dana je vrlo aktivna u sakupljanju potpisa za predsjedničkog kandidata Živog zida, Ivana Sinčića. Neki je dan na štandu u Splitu imala neugodnost s nekoliko prolaznika, a obrana ove hrabre djevojke u šestom mjesecu trudnoće pokupila je brojne simpatije na društvenim mrežama.

Privatna arhiva

Iako je u šestom mjesecu trudnoće, Ljubica Perica svoje vrijeme nesebično dijeli na štandu u Splitu gdje sakuplja potpise za Ivana Sinčića, studenta FER-a i predsjedničkog kandidata Živog zida. Supruga Jakova upoznala je u Živom zidu tijekom deložacija. Za svoje vrijeme ne dobiva financijsku naknadu, nego to radi iz uvjerenja u bolju budućnost. Putem društvenih mreža podijelila je negativno iskustvo s prolaznicima koje je iskrenošću pretvorila u sretan završetak.

Njezinu iskustvo prenosimo u cijelosti:

Izdvojeni članak

Veliki intervju s Ivanom Pernarom: ‘Ekonomska akademska zajednica je hrpa idiota koja nas je dovela na rub propasti’

Noć je pala, prišla su mi tri čovjeka, tridesetih godina, u vidno alkoholiziranom i drogiranom stanju. Prvi koji mi je prišao rekao je da idem kući i ne trošim svoje vrijeme uzaludno. Podrugljivo se smijao i izrugivao Živi zid. Drugi je još bio ok, pitao me koja je naša svrha, koliko me plaćaju. Sve je bilo dobro dok me nije pitao drugo pitanje. Tada je nešto puklo u meni, rekla sam im da ovo radim dobrovoljno.

Da se 3 godine borimo protiv sustava, protiv deložacija, da sprječavamo da nas bacaju na ulicu kao životinje, da smo se znali smrzavati, gladovati, plakati, da trošimo SVOJE novce, energiju i vrijeme za svoje ljude, za svoj narod. Da nam je dosta nepravde, dužničkog ropstva i da ćemo se boriti ako treba i do smrti. Prije su to radili branitelji, danas to radimo mi. Rekla sam im još da sam u 6 mj. trudnoće i da ću sjediti tu sve dok ima snage u meni (jer sam se prehladila), da to radim zbog svoje obitelji i djeteta koje nosim u sebi. Da tu sjedim čistih ruku i da me njihovo izrugivanje ne može uvrijediti, jer znam zašto se borim i protiv koga.

Onaj prvi se više nije smijao, uzeli su novčanike i bacili na stol. Dali su svoj potpis. Kao što kažem ILI STE ZA SUSTAV ILI STE PROTIV! Jedino smo mi protiv, pa vi odlučite. Više se ne možete opravdati. I da napomenem da je cijelo vrijeme pored stajao neki čovjek i snimao i promatrao što se događa.