Pretraga

Korisnici jednoglasni: ‘Uz IZZI učenje je zanimljivije, dinamičnije i uspješnije jer učenici vole raznolikost digitalnog sadržaja!’

A- A+

Po prvi puta u Hrvatskoj od 12. do 14. svibnja 2022. u splitskom hotelu Radisson Blu održava se IZZI konferencija o edukacijskim tehnologijama u partnerstvu s Europskom komisijom i Europskim parlamentom, a u fokusu rada konferencije naći će se i iskustva postojećih korisnika digitalne obrazovne platforme IZZI.

izzi moć obrazovanja

Konfrencija IZZI moć obrazovanja održat će se od 12. do 14. svibnja 2022. u Splitu | Foto: Profil Klett

„IZZI platforma jednostavna je za korištenje, pruža mogućnost usporednog mješovitog učenja iz tiskanih i digitalnih sadržaja, a omogućava jasnu i preciznu vizualizaciju gradiva kvalitetnim audio i vizualnim zapisima te 3D simulacijama, uključujući i interaktivni periodni sustav elemenata. Korištenje materijala s IZZI platforme posebno mi je pomoglo u radu s učenicima tijekom nastave na daljinu. Skratilo mi je vrijeme potrebno za pripremu, a nastavu na daljinu učinilo zanimljivijom i dinamičnijom.“ svjedoči Sandra Lacić, prof. biologije i kemije, učitelj savjetnik iz Osnovne škole Brodarica.

Prof. biologije i kemije Vida Bilogrević Gatolin kao učitelj mentor u OŠ Ive Andrića u Zagrebu izdvaja kratke videozapise kao odličan način sažimanja nastavnih sadržaja: „Mnoštvo zadataka različitih tipova omogućuje učenicima vježbanje i ponavljanje, a te jedinice ponavljanja često sadrže i zanimljivosti koje učenicima proširuju vidike i potiču znatiželju za prirodoslovljem. Svaka nastavna jedinica povezuje nastavne sadržaje sa svakodnevnim životom kako bi učenicima približila teme propisane Kurikulumom.“

“Spajajući tradicionalno poučavanje s primjenom digitalnih sadržaja IZZI-a, nastava i poučavanje postaje uspješnije i zanimljivije. Učenici su korištenjem IZZI-ja više uključeni u nastavni proces, ali i u samostalan rad.” ističe Marijana Magdić, prof. biologije i kemije, učitelj mentor u OŠ Sesvetska Sela.

Izdvojeni članak
laptop

Poznati svjetski stručnjaci dolaze u Split otkriti kako će izgledati budućnost digitalnog učenja

Danijela Bajić, magistra edukacije kemije u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima naglašava prednosti IZZI platforme i u srednjoškolskom obrazovanju: „IZZI obrazovna platforma izvrstan je digitalni alat koji omogućava optimalnu primjenu informacijskih tehnologija u nastavi kemije. Brojni videozapisi, interaktivni modeli i zadatci umanjuju apstraktnost kemije kao predmeta i olakšavaju usvajanje kurikulumskih ishoda učenicima. Istraživački zadatci korisni su i učenicima i nastavnicima jer potiču razvoj istraživačkih i eksperimentalnih vještina.“

Među korisnicima IZZI digitalne platforme nisu samo učitelji i profesori nego i nakladnici obrazovnih sadržaja i brojne obrazovne institucije. Marina Novak iz Naklade Ljevak korisničko iskustvo iz pozicije nakladnika opisuje riječima: „Jedan od razloga zašto volimo i uživamo koristiti IZZI autorski alat je njegovo iznimno pametno i praktično sučelje za kreiranje digitalnog sadržaja, koje nam omogućuje jednostavno praćenje radnih procesa i zadataka. Jako je koristan alat i kada govorimo o projektnim ulogama, odnosno mogućnost prijenosa već izvršenih zadataka drugim osobama – od autora, preko urednika i lektora, sve do administratora. Svi članovi našeg iZZI tima, uključeni u pripremu digitalnog sadržaja, s lakoćom su usvojili cijeli radni proces što potvrđuje i činjenica da smo nakon samo nekoliko tjedana bili spremni predstaviti cjelokupni materijal našim korisnicima.

Program IZZI konferencije započinje plenarnim predavanjima o digitalnom obrazovanju, a nastavlja se predavanjem o analitikama učenja i primjerima dobre prakse digitalizacije obrazovanja u školama poput navedenih iskustava učiteljica i profesorica. Drugi dan konferencije održavaju se interaktivna predavanja o najboljim funkcionalnostima IZZI platforme te praktične radionice o korištenju IZZI alata za kreiranje digitalnih sadržaja. Konferenciju zatvara svečana dodjela nagrada najuspješnijim sudionicima.

Detaljniji uvid u program i rad IZZI konferencije dostupan je na ovoj poveznici.

Konferencija se održava 12. svibnja u hotelu Radisson Blu!