Pretraga

Legendarni golman šokirao priznanjem iz srednje: ‘Nikad to ne bih napravio jer je nečasno’

A- A+

Gianluigi Buffon je možda legendarni talijanski golman, ali sigurno ne i legendarni učenik. Priznao je da je svoju srednjoškolsku diplomu naprosto  – kupio. Od svih grešaka iz mladosti, tvrdi, toga se najviše srami. Jedan je od najvećih sportaša u talijanskoj nogometnoj ligi, a ni u mirovini nije napustio svoj voljeni sport.

Gianluigi Buffon. Screenshot: Youtube

Višestruki prvak Italije s Juventusom, prvak svijeta s Italijom, čuveni golman Gianluigi Buffon nije baš briljirao u srednjoj školi. Veliko priznanje otkrio je novinarima tijekom konferenciji na događaju ‘Campioni sotto le stelle’, odnosno na talijanskom, ‘Prvaci ispod zvijezda’.

Kupio srednjoškolsku diplomu: ‘Toga se najviše sramim’

Buffon je otkrio da zbog posvete sportu nije imao vremena baviti se školom. Stoga je diplomu jednostavno kupio. Istaknuvši da je napravio puno pogrešaka u mladosti, to je istaknuo kao najgoru.

– Kupnja srednjoškolske diplome je ono čega se najviše sramim. Nikad to ne bih napravio jer je to nečasno. Ne želim prečacima doći do uspjeha. Ali, eto, nisam savršen i mislim da sam zato i blizak s ljudima, ispovjedio se na konferenciji 46-godišnji nogometni vratar.

Izdvojeni članak

Jedan od najpoznatijih nogometaša nakon skoro 30 godina ima želju vratiti se u školu

Aktivna mirovina: na čelu delegacije talijanske repke

Uz već navedene uspjehe, Buffon je u svojoj karijeri branio i golove za Parmu te francuski klub PSG. Svoju iznimnu sportsku karijeru završio je prvog kolovoza prošle godine. U talijanskoj ligi postao je zvijezda već s 18 godina.

Nakon i službenog ulaska u mirovinu, Buffon se odlučio ne odmarati. Umjesto toga je postao šef delegacije talijanske reprezentacije. No, kako smo ranije pisali, Buffon je i ranije dao naslutiti da se nije snašao u srednjoj školi. Tako je rekao da mu roditelji već s 30 godina prigovaraju što nije završio ‘quintu’, kako Talijani nazivaju drugi razred gimnazije. Stoga je sportska legenda navela da bi se htio vratiti u školu i dovršiti je. Poželio je i bolje naučiti francuski i engleski. Ocijenio je to sitnicama koje bi ga učinile boljom osobom. ‘Qintu’ talijanski učenici u pravilu pohađaju s 14 ili 15 godina. Također, prvu godinu gimnazije, Talijani nazivaju ‘quarta’, dok se treća i četvrta nazivaju ‘liceo’.