Pretraga

Matematički trikovi koje nas nisu učili u školi

A- A+

Neki ju vole, a neki mrze, no činjenica je da iz matematike najviše učenika uzima instrukcije i to u svjetskim okvirima gledano. Pojedini matematički zadaci i teme krajnje su komplicirani te zahtijevaju temeljito i sustavno učenje različitih principa. Međutim ove fotografije iz galerije dokazuju da su neki drugi zadaci mogli biti i jednostavniji, samo da su nam bili drugačije objašnjeni.

Malo je onih matematičara ‘osrednjeg interesa za ovaj predmet’, koji se nikada nisu pitali što će mi u životu sve ove formule, brojevi i slova! Ipak, ova znanstvena disciplina ishodište je za brojne druge znanosti, a njene logike se primjenjuju i u mnoštvu grana gospodarstva.

Unutar matematike neke su stvari komplicirane i treba puno sustavnog rada i vježbe da bi se ovladalo njima. Međutim neke su formule, logike i izračuni mogli biti i jednostavniji da su se objasnili na zabavniji način i povezale s pojedinostima iz realnog svijeta.

U to se uvjerite u galeriji fotografija.

Prilažemo uz to nekoliko video isječaka, o kojima smo prije pisali, a koji vam također mogu olakšati procese dolazaka do rezultata u matematici.