Pretraga

[Aplikacija tjedna] Ako vam je teško pamtiti formule iz fizike, ova će vam aplikacija pomoći

A- A+

Physics Formula besplatna je aplikacija koja korisnicima pruža popis svih formula iz fizike i njihovih objašnjenja. Iako inačice ove korisne aplikacije postoje i na Appleovom App Storeu, valja napomenuti da je verzija koju mi koristimo dostupna samo na Googleovom Play Storeu.

Foto: Unsplash

Formule iz fizike znaju biti prava muka, pogotovo kada ih se za jedan ispit nakupi puno. Još ako se u to doda činjenica da ste propustili koji sat zbog bolesti ili kašnjenja, teško se vratiti u ritam.

No, zahvaljujući pametnim telefonima, sve je lakše, pa tako i pamćenje formula iz fizike. Za to je, naime, zaslužna besplatna aplikacija Physics Formula, koja korisnicima pruža apsolutno sve što će im ikad trebati da bi uspješno savladali zadatke od kojih nekad glava boli.

Aplikacija pokriva sve aspekte mehanike, toplinske fizike, elektrostatike i strujnog elektriciteta, magnetizma, optike, valne optike i moderne fizike. Iz tog razloga, dakle, može biti korisna gotovo svima koji se susreću s fizikom – osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima.

Screenshot: Physics Formula

Physics Formula ima jednostavno sučelje u kojem će se svatko moći snaći. Na početnom je zaslonu poredan popis pojedinih dijelova fizike te se klikom na neki od njih otvaraju formule, grafovi, simboli i sve drugo što je potrebno da s lakoćom shvatite o čemu je riječ.

Štoviše, kreatori aplikacije napravili su i mogućnost dodavanja osobnih bilježaka, pa ako ste ipak od onih osoba koji vole sve prvo napisati na papiru, možete uslikati vašu skriptu i dodati ju u aplikaciju za još lakše pregledavanje.

Screenshot: Physics Formula

Valja istaknuti da su sve formule i objašnjenja u aplikaciji na engleskom jeziku, pa to treba imati na umu ako niste baš vješti sa stručnom terminologijom. No, zahvaljujući Googleu i čarima internetskih prevoditelja, i ovaj je problem na koncu rješiv.