Pretraga

Maturant Martin pobijedio u The Voiceu: ‘Želim zahvaliti nastavnicima i cijeloj školi što su izdržali’

A- A+

Maturant Martin pobijedio je u pjevačkom natjecanju The Voice Hrvatska. Osvojio je 64 posto ukupnih glasova, a u finalnoj večeri izveo je pjesme ‘My Way’, ‘Sjaj u tami’ i ‘Još samo večeras’. U emisiji zahvalio je roditeljima, nastavnicima i cijeloj školi što su izdržali ovih pet mjeseci, a poruke podrške imali su njegovi školski kolege i razrednica.

martin the voice

Maturant Martin nakon pobjede u The Voice Hrvatska | foto: HRT

Martin Kosovec, maturant Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici, pobijedio je u The Voice Hrvatska. U finalnoj večeri izveo je pjesme ‘My Way’ Franka Sinatre koju je pjevao i na audiciji, ‘Sjaj u tami’ grupe Dorian Gray i ‘Još samo večeras’ Drage Diklića.

‘Sve bi to bilo divno i krasno, ali prekosutra se treba vratit u školu’

Publika je mogla glasati tijekom cijele večeri, a Martin je osvojio čak 88.504 od 138.472 glasa, odnosno njih 64 posto. U prilogu koji je prikazao Martinov put do finala bila je i njegova škola. Martin je zahvalio roditeljima, nastavnicima i cijeloj školi što su izdržali ovih pet mjeseci.

– Sve bi to bilo divno i krasno, ali prekosutra se treba vratit u školu i nastavit normalan život. Dug je ovo bio put, ali drago mi je da sam ga prohodao na svoj način, rekao je Martin.

Njegovi razredni prijatelji poručili su da su ponosni na Martina, ali nisu krili veselje što se Martin uskoro vraća u školu kako bi mogli prepisivati od njega na ispitima. Martin je, inače, i predsjednik svog razreda. Njegovi prijatelji objasnili su i da je Martin miljenik profesora i iako se čini ozbiljan, zapravo je glavni u svakoj zabavi.

– On je odličan učenik, svi ga profesori podržavaju, cijela škola je uz njega, navela je Martinova razrednica.

‘Čime se god bude profesionalno bavio u životu, glazbom ili strukom, neće pogriješiti’

Tijekom cijele finalne večeri Martinova je škola na Facebooka dijelila brojeve telefona na koje se može glasati, a nakon pobjede dijelili su njegove nastupe i medijske članke. Na svojoj internetskoj stranici pak su kontinuirao Martinu slali riječi podrške.

– Martin je učenik koji s lakoćom i uspješno savladava zahtjevne sadržaje programa strukovnih predmeta, a pomaže i ostalim kolegama kome i kada treba.  Također je i stipendist MORH-a -HRZ. Oduševio nas je sve svojim glazbenim  talentom koji, iskreno, nisam do sada pratio sve do ovog zadnjeg velikog uspjeha i ulaska u finale Voicea. Vidi se da pjeva iz srca i duše. Čime se god Martin bude profesionalno bavio u životu, glazbom ili strukom (može i oboje) neće pogriješiti. Sretno Martine, poručio mu je nastavnik Stjepan Pripeljaš.

Podsjetimo, uoči polufinalne večeri razgovarali smo s Martinom koji nam je otkrio da od malena sudjeluje na glazbenim festivalima. Na pitanje kako komentira da mu mnogi govore da ima imidž stare duše, rekao je da se smatra normalnim 18-godišnjakom. Pitali smo ga i što planira u budućnosti.

– Novinarstvo me počelo interesirati od kad sam na televiziji, no ne zanimaju me novine i redakcija već televizija. No to je sljedeći korak ukoliko ne uspije glazba, kaže Martin čija izvedba pjesme ‘Tvoja zemlja’ iz prve emisije uživo u The Voice Hrvatska na YouTube broji više od 600.000 pregleda.