Pretraga

Maturant Martin nastupom u Voiceu mnoge je ostavio bez daha i ušao u polufinale: ‘Nastavljam svojim stilom’

A- A+

Gotovo da nema osobe koja do danas nije čula za Martina Kosovca, koji je u sklopu prve live emisije četvrte sezone The Voicea, uz pratnju jednog od orkestara HTV-a, otpjevao klasik Vice Vukova – Tvoja zemlja. U emisiji je rekao kako voli staru glazbu s dušom, a to se i vidi u njegovim izvedbama. Mladi Martin oduševio je gledatelje koji su ga glasovima poslali direktno u polufinale, a uoči nove epizode, razgovarali smo s ovim talentiranim maturantom o usklađivanju obveza sa školom, planovima za budućnost, ali i o tome što priprema za današnju polufinalnu emisiju.

Martin Kosovec u prvoj emisiji The Voicea uživo

Martin Kosovec u prvoj emisiji The Voicea uživo foto: screenshot YouTube

Iako je najmlađi kandidat u ovoj sezoni The Voicea, Martin Kosovec nije stranac na glazbenoj sceni. Ima samo 18 godina, a rodom je iz Svetog Ivana Zeline. Trenutačno živi u Zagrebu i maturant je Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici. U razgovoru uoči današnje polufinalne emisije, Martin nas je proveo kroz neke prošle, sadašnje, ali i buduće životne planove.

Iako ima samo 18 godina, za sebe govori da ‘nije baš svjež’ u glazbenom svijetu

Svoj prvi korak na putu glazbene karijere napravio je već s 13 godina, nastupajući na međunarodnom Blues festivalu u Memphisu. Impresionirao je ne samo svojim glasom, već i svestranošću, a priča nam i o svojim glazbenim počecima.

– Glazbom sam se počeo baviti od malena i prošao sam razne televizije i festivale te imam i međunarodnog iskustva, tako da nisam baš više svjež u tome, otkriva nam Martin.

Ipak, njegov nedavni nastup na The Voiceu izazvao je pravu eksploziju na društvenim mrežama. Video njegove izvedbe Tvoje zemlje brzo je postao broj jedan na YouTube trendingu (i dalje je broj jedan!), osvojivši srca gledatelja, a u trenutku pisanja ovog teksta broji gotovo pola milijuna pregleda i više od 1.300 komentara.

Izdvojeni članak
TikTok na mobitelu.

Što bi nastalo da TikTok i The Voice imaju dijete? Novo natjecanje na kojem je moguće osvojiti vrijednu nagradu

‘Malo je gusto u školi, ali svi mi izlaze u susret’

Kao što smo već spomenuli, Martin je maturant i ujedno najmlađi kandidat ove sezone, no to ne biste nikada rekli po njegovom pjevanju. Zbog glasa koji zvuči kao da pjeva 50 ili 60 godina, Martina već nazivaju mladim Ivom Robićem. Na pitanje bi li za sebe rekao da je ‘stara duša’, odgovara da ipak ne bi.

– Možda imam imidž stare duše, ali ne bih rekao da sam baš star-mlad, smatram da sam normalan 18-godišnjak.

Govori nam kako mu je pjesma Tvoja zemlja bila predložena, a pristao ju je pjevati jer je pjesma, po njegovim riječima, ‘stvarno remek-djelo’. Pitali smo ga je li glazba više zasjenila školu ili još uspijeva balansirati između školskih i The Voice obaveza.

– Pa malo je već gusto u školi, ali izlaze mi svi u susret trenutno, na čemu sam zahvalan te ću im to pokušati nadoknaditi kad Voice završi, govori nam Martin.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Martin Kosovec (@kosovecmartin)

Kroz razgovor, ovaj talentirani mladić otkrio nam je i planove za budućnost. Iako ga je od sudjelovanja na Voiceu počelo zanimati novinarstvo i razmišlja o tom studiju, napominje kako mu je trenutno glazba u fokusu.

– Novinarstvo me počelo interesirati od kad sam na televiziji, no ne zanimaju me novine i redakcija već televizija. No to je sljedeći korak ukoliko ne uspije glazba, kaže Martin.

Izdvojeni članak
Djevojčici koja je žrtva vršnjačkog nasilja pratnja na maturalnoj bili su pjevačica Seka Aleksić i glumci Stevan Piale i Ammar Mešić

Poznata pjevačica bila je maturalna pratnja maltretiranoj djevojčici: Na zabavu stigli i poznati glumci

‘Drago mi je popričati s ljudima i upoznati se’

Podsjetimo, Martin je i na audiciji oduševio gledatelje kada je maestralno otpjevao My Way od Franka Sinatre. Tada su mu se u zadnji tren okrenuli Dino, Vanna i Urban, a Martin je odabrao Jelusića kao svog mentora. Unatoč izbacivanju iz njegovog tima, Martin je dobio drugu šansu u timu mentorice Vanne, koja ga je uspješno odvela do polufinala. Pitali smo ga može li nam otkriti hoće li nastaviti u istom stilu, ili priprema nešto drugačije.

– Ne smijem puno otkrivati, no nastavljam svojim stilom, rekao je kratko i jasno.

Martin je osvojio najveći broj glasova iz njenog tima, što ga je spasilo od ispadanja. Na pitanje o tome kako se slaže s drugim kolegama pjevačima u Vanninom timu, otkriva da mu nisu kolege, već prijatelji, ali i to da ga ljudi sve češće prepoznaju na ulici.

– S drugim kolegama se slažem odlično, do te mjere da ih ne bih nazvao kolegama, već prijateljima, a što se tiče prepoznavanja u javnosti, da, dogodi se, i nemam ništa protiv, dapače, drago mi je popričati s ljudima i upoznati se, priča nam Martin.

Svojom jednostavnošću, skromnošću i neospornim glazbenim talentom, Martin Kosovec mogao bi postati nezaobilazno ime u glazbenom svijetu, a Hrvatska nestrpljivo iščekuje njegov sljedeći nastup. Hoće li Martin osvojiti srca i u polufinalu, ostaje vidjeti, ali jedno je sigurno – ova mlada nada snažno će odjekivati još dugo nakon što se zatvore vrata The Voicea. Ako još niste, u nastavku možete pogledati i izvedbu Martinovog prošlotjednog nastupa.