Pretraga

Srednjoškolski bendovi stižu u Slavoniju: Na jednoj svirci posjetitelje očekuje i dodatni sadržaj

A- A+

Superval turneja već je bila u više hrvatskih gradova te se nastavlja dalje. 19. i 20. travnja, manifestacija dolazi u Đakovo i Osijek. Nastupat će bendovi Željezne pilule, Gradske Bitange, Extroft, Galanthus i Skunk. U Osijeku će svoje radove predstaviti i učenici lokalne Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

koncert

Slow Cured koncert na Supervalu | Foto: Nikola Knežević

Gradovi Čakovec, Koprivnica, Šibenik i Dubrovnik, već su se isplesali su u tonovima Superval turneje. Riječ je o glazbenom projektu usmjerenim prema djeci i mladima, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija, Hrvatske glazbene unije i Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava. Cilj je omogućiti djeci i mladima da se međusobno povežu stvarajući i slušajući glazbu. Pritom je naglasak stavljen na razmjenu iskustava i izvođenje glazbe u profesionalnim uvjetima.

U četvrtom mjesecu, turneja se nastavlja po Slavoniji. Bendovi Željezne pilule, Gradske Bitange i Extroft, najprije će nastupati u Đakovu, 19. travnja u rock baru King. Isti ti bendovi potom idućeg dana, 20. travnja, odlaze u Osijek, gdje će im se pridružiti i bendovi Galanthus i Skunk.

Izdvojeni članak
Rock bend

Školski bendovi svoj talent mogu pokazati izvan Hrvatske: Koncerti će se održati za vrijeme praznika

U Osijeku će partner projekta biti Slamanje, umjetnička platforma koja promiče nezavisnu glazbenu i vizualnu umjetnost. U tom će duhu u Osijeku tijekom svirke, posjetiteljima biti predstavljena i izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Upadi na oba događaja je besplatan.

– Cilj turneje i svirki je omogućiti bendovima da osjete kako izgledaju zajedničke turneje kroz više hrvatskih gradova, te da uz zajednička druženja, zgode i nezgode iz kombija, prave tonske probe prije nastupa, svoja iskustva sa Supervala prenesu nekim novim budućim akterima ovog festivala i domaće glazbene scene, istaknuli su organizatori.