Pretraga

Maturanti ogorčeni odlukom Ministarstva: Oduzeli ste nam maturalac, sad još i ovo

A- A+

Grupu ovogodišnjih maturanata zamolili smo da nam komentira odluku Ministarstva o tome da se zadnja dva dana ove nastavne godine održe online. Poručuju da ih to neće omesti u nakani da se okupe.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Ako nema norijade, onda ne bi trebalo biti ni izbora jer se i ondje ljudi okupljaju, smatra Tomislav iz Vinkovaca.

Podsjetimo, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs svim ravnateljima srednjih škola uputio je dopis kojim od njih traži prelazak na online nastavu za maturante posljednja dva dana nastavne godine, 24. i 25. svibnja. Izuzetak bi bili maturanti koji ta dva dana moraju polagati usmene ili pisane provjere znanja. Što misle o ovakvoj odluci, pitali smo i same maturante.

Izdvojeni članak

Fuchs poslao dopis školama: Mijenja se režim nastave za maturante u posljednjem tjednu

Lora s Raba također drži da je prelazak na online nastavu totalno nepotreban i neučinkovit.

– Maturanti će se skupiti i ovako i onako, ispada smiješno, kaže učenica.

Leon iz Vinkovaca odluku smatra neempatičnom.

– Nije u redu, nikako se ne slažem s tim. Malo nas pustite na miru, da kao pravi maturanti završimo srednju školu, u klupama, kaže Leon.

I Paula iz Bjelovara kaže da odluka nikako nema smisla.

– Ako do sada ove zadnje dane nismo išli online, nema smisla da idemo samo zadnja dva dana.

Neka naprave što žele, okupljanja i norijade će biti, poručuje Paula.

S njom se slaže i Deniz iz Čakovca, koja ističe da će se maturanti okupiti bez obzira na to kakav oblik nastave budu imali zadnji dan svog srednjoškolskog školovanja.

– Svim maturantima je stalo do norijade. Velika većina ni na maturalac nije išla, a sad bi oni da nam i norijadu ukinu… To se neće dogoditi, tvrdi učenica. A da im norijadu neće uzeti, poručuje i Nikolina.

Duhoviti Domeniko kaže da su u ministarstvu ovakvom odlukom zeznuli sami sebe jer su maturantima “samo produžili vikend”, a Sara iz Čakovca dodaje da im neće biti dosadno ni ako će ih “naganjati pendrecima”.