Pretraga

Maturanti se odlučili na nevjerojatan potez: ‘Krivo im je zbog svega, imaju potrebu da se iskupe’

A- A+

Pulski maturanti koji su tijekom norijade uništili fasadu Gimnazije odlučili su se na nevjerojatan potez. Ponudili su se da sudjeluju u saniranju štete, odnosno da očiste obojenu fasadu. Ravnatelj je pohvalio ovaj njihov potez, posebice zato što je planirao pokrenuti kazneni postupak protiv učenika koji su to napravili.

maturanti na norijadi s leđa

Foto: srednja.hr

Nakon što su maturanti oštetili fasadu Gimnazije u Puli, ravnatelj je sazvao Vijeće roditelja kako bi odlučili kako će kazniti učenike koji su to napravili. No, sada je, kako prenosi Glas Istre, došlo do preokreta. Maturanti su se sami ponudili da saniraju, odnosno da očiste fasadu koju su oštetili bojom.

– Iznijeli su da im je užasno krivo zbog svega i da osjećaju potrebu da se iskupe. Dogovorili smo da je sada prioritet polaganje državne mature, a kada to riješe, krajem lipnja utvrdit ćemo način sanacije i koliko će se od 170 maturanata Gimnazije u to uključiti, rekao je ravnatelj Nikola Vujačić za Glas Istre.

Izdvojeni članak
Screenshot zgrade Gimnazije Pule s Google Mapsa

Maturanti uništili fasadu Gimnazije u Puli: Procjenjuje se da je šteta oko 3.000 eura

Podsjetimo, maturanti su tijekom norijade oštetili fasade mnogih zgrada, a među njima su stambene zgrade i škole. I dok su se drugi odlučili sami sanirati štetu, ravnatelj Gimnazije želio je da odgovorni snose posljedice za uništavanje imovine za koju je procijenjena šteta od 3.000 eura.