Pretraga

Maturanti uništili fasadu Gimnazije u Puli: Procjenjuje se da je šteta oko 3.000 eura

A- A+

Tijekom norijade pulski maturanti malo su se previše zanijeli. Oštetili su fasadu zgrade Gimnazije tako da su ju poprskali bojom. Procjenjuje se da je zbog toga nastala šteta od 3.000 eura, a ravnatelj oštećene škole pokušava riješiti taj problem s roditeljima maturanata.

Screenshot zgrade Gimnazije Pule s Google Mapsa

Foto: Screenshot Google Maps

Ne zove se norijada bez razloga tako – to je ludi dan, posljednji dan nastave za maturante kada se od njih i očekuje da malo ‘polude’. No, maturanti u Puli ipak su prešli tu granicu te bi zbog toga mogli i odgovarati.

Kako je otkrio Glas Istre, nekolicina maturanta je tijekom norijade oštetila fasadu zgrade Gimnazije Pula, odnosno poprskali su je bojom. Kako doznaju, procjenjuje se da je šteta oko 3.000 eura, a ravnatelj Gimnazije Nikola Vujačić nastoji dogovoriti s roditeljima o tome tko bi to trebao platiti.

Izdvojeni članak

Policija je u više navrata intervenirala na zagrebačkoj norijadi: Neki maturanti su ozlijeđeni

– O toj temi sazvano je Vijeće roditelja za 12. lipanj ne bi li škola dobila mišljenje roditelja o daljnjem postupanju o navedenom događaju te preveniranju takvih djela u budućnosti, rekao je ravnatelj za Glas Istre.

Dodaju i kako će se na Vijeću roditelja raspravljati o tom činu vandalizma kao i o tome kako će se podmiriti troškovi za saniranje nastale štete na fasadi.