Pretraga

Milan rekao, Milan porekao: Gradonačelnik se malo zabunio, karta od 4 kune ipak ne poskupljuje

A- A+

Gostujući jučer na Radio Sljemenu, Milan Bandić izjavio je kako polusatne tramvajske karte poskupljuju s četiri na šest kuna, obrazloživši to neisplativošću dosadašnjeg modela. Samo par sati nakon što je Bandićevu izjavu prenijela većina medija, Gradska uprava demantirala je svoga šefa.

ZET karte po 4 i 10 kuna| foto: srednja.hr

Kako su tijekom popodnevnih sati priopćili iz zagrebačke Gradske uprave, polusatna karta od četiri kune neće poskupjeti, već se uvodi nova, jednosatna po cijeni od šest kuna.

Izdvojeni članak

Bandićevo predizborno obećanje odlazi u povijest: Poskupljuje tramvajska karta od četiri kune

Vezano za medijske napise o poskupljenju ZET-ovih karata, obavještavamo vas da će cijena pojedinačne karte za vožnju javnim gradskim prijevozom u trajanju od pola sata i dalje iznositi 4 kune. S obzirom da sustav naplate oblikujemo u skladu s potrebama korisnika, od 1. svibnja 2018., uvodi se, također, i karta za vožnju u trajanju od jednog sata za 6 kuna. Tako će putnici moći kupiti kartu za 4 kune za pola sata vožnje, a za 6 kuna moći će se voziti jedan sat. Cijena karte za vožnju od jednog i pol sata i dalje iznosi 10 kuna, demantirali su Bandićevu izjavu iz Grada.

Podsjetimo, poskupljenje karte od četiri kune najavio je jučer sam gradonačelnik obrazloživši to neisplativošću dosadašnjeg modela.

– Karta je bila deset kuna pa smo je smanjili na četiri. Dići ćemo je vjerojatno na šest. To je, još uvijek, četrdeset posto manje od onoga što je bilo. Ja nisam pogriješio, mislio sam najbolje s četiri kune – ne ide, ići ćemo na šest. Ali to je, još uvijek manje od deset. Može se dogodit’ da bude osam. Moja ideja će biti šest, izjavio je jučer Milan Bandić za Radio Sljeme, što se, na sreću mnogih građana, ispostavilo netočnim.