Pretraga

Milanović se obratio studentima novinarstva: ‘Hvala Bogu da postoji Srbija, oni su još gori od nas’

A- A+

Fakultet političkih znanosti proslavio je 60. godina postojanja. Svečanoj sjednici prisustvovali su presjednik Zoran Milanović, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec. U svom govoru Milanović se dotaknuo stanja u medijima koje je nazvao katastrofalnim, ali je studentima poručio kako je situacija ipak bolja nego u Srbiji.

milanović

Foto: srednja.hr

Na 60. obljetnici Fakulteta političkih znanosti našli su se predsjednik Republike Zoran Milanović, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec. Predsjednik se u govoru obratio studentima novinarstva.

– Ne možete vi biti držani odgovornima za katastrofalno stanje u hrvatskim medijima, ali hvala Bogu da postoje Srbija i neke druge države jer, koliko nam je teško, oni su još gori od nas. To je kao ono u Americi, hvala Bogu da postoji Mississippi, rekao je Milanović, prenosi Jutarnji list.

Fakultet bitan za hrvatsko društvo

Čestitavši 60. obljetnicu fakulteta, gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da je ovaj fakultet najstarija znanstveno istraživačka ustanova s područja političke znanosti ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe, te jedini fakultet koji ima studij političkih znanosti i u tom smislu je bitan ne samo za Zagreb nego i za hrvatsko društvo.

Prisjetivši se svog studiranja upravo na Fakultetu političkih znanosti na preddiplomskom i diplomskom studiju politologije, gradonačelnik je poručio studentima da uživaju i iskoriste svaku mogućnost za dobivanjem  znanja i iskustva, jer kako je rekao fakultet ima zanimljive programe i metodologije rada, programe gdje se povezuje s društvenom zajednicom i udrugama civilnog društva.

Svecana sjednica Fakulteta politickih znanosti

Foto: PR

Izdvojeni članak
milanović

Na inauguraciji novog rektora Milanović nasmijao sve anegdotom iz studentskih dana: ‘Kolega, ne morate biti kratki…’

Nastava u zamjenskom prostoru

– Veseli me što potičete i podržavate društveni angažman kroz Televiziju Student i Radio Student koji upravo daju medijski prostor za neke teme koje nisu česte u našim medijima u Hrvatskoj. Izrazito mi je drago da je u tijeku cjelovita obnova zgrade vašeg fakulteta te se nadam da ćete se čim prije vratiti u svoje prostore, poručio je Tomašević.

Dekan fakulteta Andrija Henjak naglasio je da se nastava održava u zamjenskom prostoru na Iblerovom trgu, te da bi radovi na zgradi u Lepušićevoj ulici trebali biti završeni do kraja akademske godine 2022./2023. Osim što će dobiti novi, ljepši sigurniji prostor za svakodnevni rad, dekan je istaknuo da moraju stvoriti preduvjete kako bi radili bolja i kvalitetnija znanstvena istraživanja te se pretvoriti u instituciju koja će pružiti obrazovanje ljudima koji će donositi političke odluke, kreirati javnu politiku i koja će voditi medije i komunicirati u javnosti.