Pretraga

Ministar Fuchs poslao poruku učenicima uoči utakmice Hrvatske i Brazila

A- A+

Nakon što je na samom početku Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru ministar Radovan Fuchs rekao da će se utakmice, kada bude igrala Hrvatska, moći gledati i u školama, sada je poslao poruku učenicima koji će za vrijeme utakmice Hrvatske i Brazila biti u školi. Odgovorio je i na pitanje je li zbog utakmica narastao broj markiranja s nastave.

Foto: srednja.hr

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je na predstavljanju izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature, u kojemu se mijenja pravilo i maturanti se više neće kažnjavati ako se potpišu na ispit, poslao je poruku učenicima uoči utakmice Hrvatske koja se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru i ovog petka ih u 16 sati očekuje Brazil.

– Nema neradnih dana, cijelo vrijeme se radi. Utakmicu će gledati kao i do sada kako se i ako se dogovore, rekao je Fuchs.

Izdvojeni članak
ministar radovan fuchs, nogomet u pozadini

Ministar Fuchs prelomio, i u školama će se moći gledati Svjetsko prvenstvo: Evo pod kojim uvjetom

Na pitanje je li zabilježen veći broj neopravdanih sati i bježanja s nastave, Fuchs je odgovorio kako Ministarstvo nije zaprimilo takve dojave. Podsjetimo, ministar je uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva izjavio kako će se u školama moći gledati utakmice i time podijelio mišljenje javnosti.

– Učenici će moći gledati utakmice, naravno, ako se većina u školi dogovori. Sati koji će eventualno biti propušteni morat će se nadoknaditi, poručio je ministar prije nekoliko tjedana za RTL Danas.