Pretraga

Ministar Fuchs otkrio što će biti sa školom od ponedjeljka: Nastava ide po predviđenom planu

A- A+

Brojke novozaraženih u Hrvatskoj ovaj su tjedan značajno porasle te je u Banskim dvorima održana konferencija za medije na kojoj izjavu daju ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. Ministar Fuchs rekao je da se školska godina nastavlja kako je i predviđeno kalendarom.

radovan fuchs srednja.hr+ obrazovnih deset 5 (16)

Radovan Fuchs na konferenciji srednja.hr+ Obrazovnih deset | foto:srednja.hr

Nakon ovog vikenda završava prvi dio zimskih praznika za učenike. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs na današnjoj je konferenciji za medije u Banskim dvorima govorio o radu škola od ponedjeljka.

– Škola počinje u ponedjeljak kao što je to kalendarom i nastavnim planom i programom i predviđeno. Vidite da je Vlada RH inzistirala na tome da se nastava u što većoj mjeri održava uživo, smanjili smo na najmanju moguću mjeru online nastavu, kazao je Fuchs.

Dodao da online nastava, iako je nužna, nije uvijek sretno rješenje, posebice u smislu utjecaja na mentalno zdravlje učenika.

– Odluke o prelasku na online nastavu i dalje će se donositi na lokalnoj i regionalnoj razini u suradnji s Ministarstvom, kaže Fuchs.

U ovom trenutku nema najave niti od jedne županije, dodaje ministar.

– Moguće je odstupanje u nekim školama zbog epidemiološke situacije u samim školama, što podrazumijeva da možda imaju problema oko osoblja u samoj školi, pa se onda nastava ne može organizirati. To je za sada slučaj samo u jednoj školi u jednom malom mjestu koja je od ponedjeljka na online nastavi, rekao je Fuchs.

Izdvojeni članak
nastava online, škola kod kuće

Fuchs kaže da od ponedjeljka samo jedna mala škola ima online nastavu: To uopće nije točno

Mjere u školama i dalje ostaju iste kakve su bile i do sada, dakle svi učenici od 5. razreda nadalje za vrijeme nastave moraju nositi maske, bez obzira na to je li ili ne osiguran razmak. Mlađi učenici od 1. do 4. razreda ostaju u tzv. ‘balončićima’, uz izuzetke kada se to ne može tako organizirati. Ministar kaže i da se podigla procijepljenost u školama.

– Procijepljenost nastavnika u školama se digla te je sada oko 71%, u znanstvenim institutima je oko 90%, a u visokoškolskom obrazovanju je oko 84-85%, rekao je Fuchs.

Konferenciju za medije pogledajte u videu:

Dopuna teksta, 7. siječnja u 15:34h

Informacija da samo jedna škola od ponedjeljka ima online nastavu nije točna, pronašli smo još najmanje pet takvih, više čitajte OVDJE.