Pretraga

Ministar otkrio do kada će produljiti zimske praznike: Drugi dio njih se ukida

A- A+

Nakon jučerašnje najave premijera, Ministarstvo znanosti i obrazovanja otkrilo nam je da će se zimski praznici za učenike uistinu produljiti tjedan dana, zbog čega će drugi dio zimskih praznika, kako je to bilo zamišljeno krajem veljače, jednostavno ukinuti.

Radovan Fuchs

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Na jučerašnoj je sjednici Vlade premijer Andrej Plenković istaknuo kako će  u resoru obrazovanja kao jedna od mjera biti i produljenje zimskih praznika za učenike. Danas smo kontaktirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja da nam pojasni detalje te protuepidemijske mjere.

“Ministarstvo znanosti i obrazovanja idući će tjedan u javno savjetovanje uputiti prijedlog izmjene Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. Izmjenama će biti predviđeno da se školski praznici u siječnju produlje za tjedan dana, dakle učenici bi se u klupe umjesto 11. siječnja trebali vratiti 18. siječnja. Time bi se odustalo od drugog dijela zimskih praznika koji su bili predviđeni u veljači”, stoji u odgovoru Ministarstva na naš upit.

Podsjetimo, zimski su se praznici trebali dogoditi u dva dijela. Učenici su se trebali drugi ponedjeljak u siječnju vratiti u školske klupe, a zauzvrat bi krajem veljače dobili četiri dana praznika. Naš novi, updateani školski kalendar s praznicima za 2020./2021. školsku godinu možete pronaći ovdje.

Nacrt izmjene Odluke kojom se određuje početak i kraj nastavne godine, važni datumi te praznici pušten je u savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Svojim se prijedlozima i komentarima možete uključiti u raspravu na ovoj poveznici.

Sve što trebate znati o novim epidemiološkim mjerama koje na snagu stupaju u noći s danas na sutra možete vidjeti u ovom tekstu.

Ministar otkrio do kada će produljiti zimske praznike: Drugi dio njih se ukida
Share via
Copy link
Powered by Social Snap