Pretraga

Uskoro drugi dio zimskih praznika: U Zagrebu će taj tjedan vožnja žičarom biti besplatna

A- A+

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će Zagrebačka žičara ponovno biti besplatna tijekom školskih praznika. Cilj gradske vlasti je u datumima od 17. do 25. veljače potaknuti što više ljudi na odlazak na Sljeme, poglavito roditelje s djecom. Gradonačelnika su oduševile i brojke posjetitelja koji su se vozili žičarom proteklog vikenda, kada se također nije naplaćivao prijevoz do vrha planine.

Zagrebačka žičara, foto: Žičara Sljeme

Nakon što je ovog vikenda Zagrebačka žičara bila besplatna za sve građane, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je nove besplatne vožnje na Sljeme. Kako je poručio preko svojeg Facebooka, žičara će ponovno biti besplatna tijekom školskih praznika od 17. do 25. veljače. Pored toga, dodao je, žičara će biti besplatna i tijekom dva vikenda vezana uz taj tjedan.

Devet dana besplatnih vožnji

– Iznimno nam je drago da je tijekom prošlog vikenda žičaru koristilo 25.000 ljudi, pet puta više od prosječnog vikenda s lijepim vremenom. Neki Zagrepčani su čak rekli da su prošli vikend prvi put bili na Sljemenu. Zato smo odlučili da svima, posebno roditeljima s djecom koja će tada imati praznike, tijekom devet dana u veljači još jednom omogućimo besplatan dolazak na Sljeme, poručio je Tomašević zadovoljan odazivu na besplatne vožnje prošli vikend.

Tomašević je besplatnu žičaru tijekom školskih praznika najavio i na svojoj redovnoj tjednoj pressici. U studenom prošle godine, zagrebački gradonačelnik je prvi puta naveo kako bi žičara mogla cijelo vrijeme biti besplatna. Napomenuo je kako zaradom od ulaznica Grad Zagreb nikada neće vratiti ni kapitalno ulaganje u izgradnju žičare.

S druge strane, Tomašević je novinarima poručio da se stalno radi na novim sadržajima na Sljemenu. Cilj gradske vlasti, rekao je Tomašević, je etablirati Sljeme kao novu destinaciju.

Izdvojeni članak

Tomašević otkrio nove detalje o Kampusu Borongaj: ‘To je jedan od najbitnijih strateških projekata za Grad’

Obišao gradilište dječjeg vrtića

Inače, Tomašević je u utorak konferenciju za medije održao u Sesvetama gdje je sa svojim zamjenicima obišao gradilište Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec. Zbog prenamjene prostora Mjesnog odbora u Sesvetskoj Sopnici u dječji vrtić, došlo je i do prosvjeda. Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, Danijela Dolenec, komentirala je prosvjede i rekla da su održali niz sastanaka. Ocijenila je kako su imali kvalitetan dijalog s gradskom četvrti i da Sesvete nesumnjivo trebaju više vrtićkih kapaciteta.

– Tamo gdje postoje korisnici prostora trudimo se ponuditi alternative. Na svim mjestima se trudimo da svi budu na dobitku. Povećanje kapaciteta traži više djelatnika. Imamo 502 novozaposlenih. Uspješno zapošljavamo u dječjim vrtićima. Uvjeti u gradskim vrtićima su bolji nego prije. Zapošljavanje ide dobro. Sve lokacije će biti popunjene”, ustvrdila je Dolenec.

Inače, čitav školski kalendar i datumima školskih praznika za 2023./24. godinu, možete pogledati ovdje.