Pretraga

Ministarstvo od škola traži da otkažu sva putovanja u Italiju: Pulski učenici poslani u karantenu, a onda im ipak javili da dođu u školu

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu školama o otkazivanju svih izleta u Italiju, gdje su zbog koronavirusa umrle četiri osobe. Pulski gimnazijalci, koji su u subotu bili na izletu u Veneciji, iduća dva tjedna ne smiju izlaziti iz stana.

foto: Ani Kolleshi za Unsplash

– Sukladno preporuci Ministarstva zdravstva, a vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnika, ovim putem upućujemo Vas da otkažete sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, napisali su školama iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U Italiji je, naime, zbog koronavirusa danas umrla četvrta osoba pa su iz Ministarstva uputili škole da ne vode učenike u tu zemlju.

Pozvali su učenike i da prate upute o zaštiti od koronavirusa, koje je objavilo Ministarstvo zdravstva.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji sa ostalim nadležnim Ministarstvima prati situaciju i na vrijeme ćemo Vas obavještavati o eventualnim novim preporukama, naveli su u uputi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [49.15 KB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Pulski gimnazijalci dva tjedna ne smiju izlaziti iz stana

Učenici Gimnazije Pula i njihovi nastavnici prekjučer su bili na izletu u Veneciji, a zbog opasnosti da su pokupili virus dva tjedna moraju ostati kući.

VAŽNO!
Prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija…

Objavljuje Gimnazija PulaNedjelja, 23. veljače 2020.

– Prema Kurikulumu Škole, već tradicionalno, svake godine, pohodimo maskenbal u Veneciji. Tako je bilo i ovu subotu 22. veljače 2020. godine. Učenici (42) i profesori (4), normalno su ušli i izašli iz grada, prošli uobičajenu proceduru, prošli regularno i preko graničnih prijelaza te se vratili svojim kućama, pojasnio je ravnatelj Filip Zoričić.

 

– Svaki roditelj/skrbnik može, prema vlastitom nahođenju, postupati dalje prema svome liječniku, ako ima za to potrebu i pitanja. Škola će prema opravdano odsutnim učenicima postupati uobičajeno i bez problema, zaključio je ravnatelj.

No, dr. Jasna Valić, voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, učenicima i profesorima je naredila da ne izlaze iz stana.

– Djeca i profesori koji su bili na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu. Kućna izolacija znači NE IZLAZITI iz kuće, ne samo ne ići u školu, piše u uputi dr. Valić.

Nadopuna teksta (24.2.2020. u 17:00)

Gimnazije Pula sad je ipak objavila na svojem Facebooku da učenici sutra normalno dođu u školu.

– Zaključak Kriznog stožera Istarske županije i voditeljice Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, dr. Jasne Valić jest da sutra svi učenici i profesori koji su bili u Veneciji mogu doći u školu i dalje nastaviti normalno s nastavom, napisali su.