Pretraga

Učenik (17) nožem triput izbo profesoricu na ulazu u školu, odmah je uhićen

A- A+

Maloljetnog učenika uhitila je talijanska policija pod optužbom za ranjavanje jer je nožem izbo profesoricu na ulazu u školu. Policajci su jučer oko 8 sati ujutro intervenirali u talijanskom gradu Vareseu i zaustavili dječaka koji je, prema prvim informacijama, oružjem donesenim od kuće, triput ubo profesoricu u leđa. 57-godišnja profesorica hitno je prevezena u bolnicu i nije životno ugrožena.

dva talijanska policajca u odorama, policija, policajci italija

foto: Pixabay

Sedamnaestogodišnji učenik iz Italije izbo je profesoricu (57) s leđa na ulazu u profesionalni institut Enaip u Varesu. Profesorica je odmah prebačena u bolnicu i nalazi se izvan životne opasnosti. Kako navodi agenzianova.com, učenik je nož, odnosno oružje donio od kuće, a incident se dogodio jučer oko 8 sati, dok motiv i dalje nije poznat.

Policajci su odmah intervenirali u ponedjeljak oko 8 sati ujutro u školi Enaipat i zaustavili dječaka koji je, prema prvoj rekonstrukciji, oružjem donesenim od kuće, ubo profesoricu u leđa, a po dolasku policije, oružje mu je oduzeto, piše agenzianova.com. Profesorica je na Hitnu stigla pri svijesti i s tri ubodne rane na leđima.

Izdvojeni članak
Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića tučnjava

Slučaj Strojarska: ‘Učenici su trebali biti izbačeni iz škole, a profesor je trebao dobiti otkaz’

Uprava instituta Enaip kazala je za agenzianova.com kako je škola svjesna ozbiljnosti događaja te je već poduzela mjere kako bi djeci i učiteljima pružila psihološku podršku kako bi se što bolje nosili sa situacijom. Pojasnili su i da je 17-godišnjak ‘podložan funkcionalnoj dijagnozi’, a naglašavaju i kako je navedenog dječaka škola ‘uvijek kompetentno i profesionalno pratila’ kako bi se poboljšale vještine i sposobnosti svih učenika.

– Inkluzivni projekti su za Enaip jača strana i tijekom godina smo omogućili čak i najranjivijim osobama da ponovno uđu na tržište rada. Usluga koja nadopunjuje i integrira se s tečajevima stručnog usavršavanja namijenjenih tisućama mladih i odraslih koji svakodnevno pohađaju Enaip centre diljem zemlje. Cijela uprava i osoblje izražavaju solidarnost s kolegicom i ne žele da ozlijeđenima nedostaje podrška, naglašavaju sa stručnog instituta za agenzianova.com.