Pretraga

Mladi Dalmatinac udario po političarima i osvojio Njemačku

A- A+

Njemački mediji ovih dana je ne prestaju izvještavati o Mirku Trutin, 20-godišnjem studentu psihologije podrijetlom iz Imotskog. Već je nekoliko godina u politici kao član demokršćanske stranke CDU, a njemačku javnost je osvojio ovih dana pokrenuvši inicijativu za smanjenje plaća gradskim političarima u Frankfurtu, piše net.hr.

Dvadesetgodišnji student psihologije Mirko Trutin, podrijetlom iz Imotskog, ovih je dana glavna vijest u njemačkim medijima. Na naslovnice je dospio pokrenuvši inicijativu za smanjivanje plaća gradskim vijećnicima u Frankfurtu.

Ovaj mladić inače je rođen u velegradu na Majni u hrvatskoj obitelji i već nekoliko godina je aktivan u politici kao član demokršćanske stranke CDU. Vrlo je talentiran u plivanju političkim vodama pa je usprkos svojim godinama dospio do pozicije podpredsjednika u ogranku Nordend.

Nakon što se pojavio s novčanicom od 100 eura i porukom kako političari moraju svojim primjerom pokazati narodu kako štediti, velike njemačke novine, a posebno Bild su mu dale punu pozornost te su ga proglasili najperspektivnijim mladim političarem Njemačke.

– Veseli me da je moja inicijativa dobro primljena. Smatram da mi političari svojim primjerom moramo pokazati narodu kako štedjeti, kazao je Trutin za Slobodnu Dalmaciju te dodao kako bi se njegovim primjerom mogli povesti i kolege u Hrvatskoj.