Lajk naš svakdašnji: Temperatura kod Dalmatinaca

Došli smo kući. – Od ovoga soka će ti odmah biti bolje, rekla je i počela drobiti plodove tropa. Sokovnik je naricao dok je mrvio kiwi i napokon koktel smrti je bio spreman. Evo popij malo, jel ti se sviđa? Tko može reći da mu se ne sviđa, uostalom? Isusami u životu nisam okusio ništa odvratnije. Nije ni čudo da plemena Amazone izumiru kada se hrane ovako, ja bi se ubio prije nego bi stigao izumrijeti.

Jeste li i vi primijetili da ove novije turbo folk cajke moraju imati neki zvučan i moćan naziv poput: Aspirin, Tableta, Gaćice, Votka, Karantena, Temperatura? Krasno, uglavnom mislim da sam posve kompetentan da napišem turbo folk ultra hit naziva baš ”Temperatura ”. To bi bio tako jak hit da bi od prvog slušanja žene rodile dva sina pod svjetlom kazina.

Razlog tome je što već par dana, ne da bolujem, nego umirem od temperature. Nema niti jedne kosti u tijelu koja me ne boli, osjećam bol u dijelovima tijela za koje nisam ni znao da ih posjedujem. Ponegdje je ta bol umjerena, ponegdje jaka, ali kad se sve to skupa zbroji smatram da sam trenutno čovjek koji trpi najjače bolove na svijetu, ikada.

Lajk naš svagdašnji: Od Splita do Zagreba busom ili vlakom

Hipohondrija Dalmatinaca

Zlobnice, dakle dalmatinske žene, su primijetile da smo mi Dalmatinci veoma skloni kukanju i umiranju od svih oblika bolova. Bila to zubobolja ili istegnuće gležnja, ishod je mane više uvijek isti – gotovo je, umirem! Ima koju godinu da su liječnici mom ocu ukonili madež sa nosa koji je kao imao predispozicije da postane tumor ili pak bradavica. No u vrijeme kada su ga mom ocu uklonili bio je to tek madež na nosu.

Dan danas otac za obiteljskih večera priča svoju potresnu priču o epskoj bitci za život – sa madežom na nosu. Opet ako bi slušali dalmatinske žene mi to sve samo umišljamo, po njima ima već par tisuća godina da se niti jedan Dalmatinac nije niti prehladio, svi smo to sve samo umislili. Zlobnice su uvjerene da mi to sve isceniramo samo da bi nas se služilo u krevet, žalilo i brinulo o nama. Bilo kako bilo vjerojatno nikada nitko neće pravu istinu ali u jedno sam posve siguran – ja svakako umirem.

Lajk naš svakdašnji: Podstanarska iskustva

Pago

Probudio sam se pred koji dan sav oblijepljen maramicama koje sam nemilice trošio tokom noći. Najbolje djevojka na svijetu žalila se da od mog ispuhivanja nosa, svako osam sekundi, ne može ni oka sklopiti, ali ili ću ispuhivati nos ili ću se ugušiti. Ta nisam ja kriv što umirem. Ujutro me odlučila izlječiti, znala je točno što najbolje liječi temperaturu ili leukemiju na koju također sumnjam. Ono što je meni potrebno sada je sokovnik iz Konzuma.

Ustala me s moje samrtne postelje i odvela u kupnju, naravno. Kad je kupila taj sokovnik otišli smo uzeti i malo limuna za limunada, što je logično. Nakon što je najbolja djevojka na svijetu uzela pola kilograma limuna, pogledala je oko sebe i u momentu inspiracije i ženske želje za bezrazložnim kupovanjem odlučila uzeti još pokoji voćni plod za sok. Ja inače prezirem mješavine voćnih sokova iz dubine duše. Gledao sam je strepeći kako mahnita po policama, prvo je uzela ananas, onda jedan kiwi, pa mango, papaju, muko moja mislio sam, pa grejp i neka voća koja graniče s povrćem i živim bićima…Najebao sam.

Lajk naš svakdašnji: Svježe vijesti iz Splita i Dalmacije za one u metropoli

Amazonski gulaš

Došli smo kući. – Od ovoga soka će ti odmah biti bolje, rekla je i počela drobiti plodove tropa. Sokovnik je naricao dok je mrvio kiwi i napokon koktel smrti je bio spreman. Evo popij malo, jel ti se sviđa? Tko može reći da mu se ne sviđa, uostalom? Isusami u životu nisam okusio ništa odvratnije. Nije ni čudo da plemena Amazone izumiru kada se hrane ovako, ja bi se ubio prije nego bi stigao izumrijeti.

Nije bio sok nego tropski gulaš.
Prvotni razlog zašto smo odlučili liječiti moju temperaturu ( ili leukemiju ) ovim suludim metodama je taj što se najbolje djevojka na svijetu strogo protivi ispijanju tableta za snižavanje temperature.
– To je nezdravo i uopće ne pomaže, ti samo sebi umisliš da ti je bolje, a u stvari te to truje. Uostalom sve te vitamine imaš i u prirodnom soku, rekla je.

To je doduše istina jer u tom njenom soku postoje sve zabilježeni vitamini i svi ostali kemijski spojevi koji na planeti zemlji uspijevaju. – Pa pusti me da bar umislim da mi je bolje tada, nagovarao sam je. Bolje da ozdravim od umišljenosti nego da crknem ovako, ali ne! Nije popuštala i ja više nisam smio piti lijekove od kojih bi umislio da mi je bolje. Kako je ipak bilo pitanje života i smrti skrio sam tablete ispod jastuka i potajno ih pio kad bi mi ona donijela taj sok.

Sad sam se našao u zajebanoj situaciji jer mi je svaki put nakon što bih popio njen sok bilo bolje, a zapravo mi je bilo bolje zbog tableta.
Uživala je kada je vidjela kako njen lijek djeluje i stalno je donosila nove litre. Ležao sam u krevetu i strepio na zvukom onog sokovnika kao dijete ili odrasli Dalmatinac u zubara kada čuje bušilicu.

Tijek bolesti

Kako nesreća nikada ne dolazi sama i mene su jučer susrele dvije nove nevolje. Prvo mi je ujutro najbolja djevojka na svijetu otkrila praznu kutiju ” Neofena ” pod jastukom a potom me uhvatio i užasan, da oprostite proljev. Da, jedna od mogučih posljedica sumanutog ispijanja tableta za snižavanje temaparute su ” želučane tegobe ”. Ne postoji ama baš nikakva šansa da ne dobijete proljev od ovog tropskog gulaša, a mene je eto pogodio dupli napadaj. Uz to sam i potrošio sve tablete a Najbolja je bijesna i ne želi me više pomagati, Bogu hvala pa mi za kaznu više niti ne priprema sok.

Kako sad izgleda neću još dugo pa ako ne napišem narednu kolumnu čisto da znate o čemu se radi. Pitanje je jedino hoće li me dokrajčiti temperatura (leukemija) ili liječenje istih. Idem sada pisati turbo folk hit ” Temparatura ”, nadam se da ću poživjeti da vidim njegov planetarni uspjeh.

Odgovori