Pretraga

Policija uhitila 24-godišnjeg Dalmatinca: Prošli mjesec provalio u skladište pa ukrao bačve piva

A- A+

Kaštelanski policajci prošlog su se mjeseca morali baviti dvjema provalama u skladište. U jednoj od njih, 24-godišnji mladić ukrao je gajbe mineralne i bačve piva pa načinio štetu od oko 20 tisuća kuna.

bačve piva

Ilustracija: Unsplash; Elevate

Splitska policija, preciznije službenici Policijske postaje Kaštela, proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim mladićem. Sumnjičie ga da je provalio u skladište firme odakle je otuđio gajbe mineralne vode i bačve piva. Krađom mineralne i piva načinio je materijalnu štetu od, izvještava splitska policija, oko 20 tisuča kuna. Protiv spomenutog je mladića policija podnijela posebno izvješće državnom odvjetništvu.

Izdvojeni članak
policijski kombi

Splitska policija sumnjiči maloljetnika da je bacio bombu u ugostiteljski objekt

Sporna provala, prema podacima objavljenima na stranicama Policijske uprave splitsko.dalmatinske, dogodila seu  noći s 4. na 5. travnja. Kako je policija tada izvijestila, ‘izvršena je provala u otvoreno skladište prodavaonice’ odakle su otuđeni razni prehrambeni artikli. Izvršili su očevid, a materijalna je šteta tada bila procijenjena na tek 8 tisuća kuna.

No, izgleda da su kaštelanskim provalnicima skladišta česta meta, barem ako je suditi po vijestima iz travnja. Tamošna se policija, prema izvještajima koje objavljuju na svojim stranicama, osim navedene provale u Kaštel Štafiliću morala baviti i provalom u skladište na području Kaštel Sućurca. Tamo je provalnik također otuđio veću količinu ambalaže i pića, a materijalna šteta procijenjena je na oko 20 tisuća kuna. Jesu li ova dva slučaja povezana ili ne, splitska policija posebno ne ističe.