Pretraga

Mladi filmaši, evo prilike da se dokažete: Počele su prijave na Reviju studentskog filma

A- A+

Otvorene su prijave na 5. Reviju studentskog filma. Mladi filmaši do 5. travnja mogu prijaviti svoje filmove, a i ako niste profesionalci, ne očajavajte. Prijave su, naime, moguće u dvije kategorije: jednoj za studente umjetničkih akademija i drugoj za sve ostale.

foto: Jakob Owens za Unsplash

I u svom petom izdanju Revija studentskog filma zagrebačkoj će publici predstaviti ne samo najbolje od filmskog stvaralaštva studenata iz regije, već i program bogat raznolikih pristupa filmskoj umjetnosti i autorskom izričaju, najavljuju organizatori.

Izdvojeni članak

Fascinacija sa stvarnošću: Gledanje filmova i serija nikad nije bilo jednostavnije

Prijave u natjecateljske programe otvorene su do 5. travnja 2020. za sve studente visokih učilišta u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori.

I ako niste profesionalci, ne očajavajte. Prijave su moguće u 2 kategorije.

Studenti čiji su filmovi nastali u produkciji filmskih i umjetničkih akademija svoje filmove prijavljuju na Akademski program. U ovoj konkurenciji mogu sudjelovati autori koji su završili fakultet, a njihov prijavljeni film je ujedno i njihov diplomski, odnosno završni rad. Studenti čija ostvarenja nisu nastala u produkciji filmskih i umjetničkih akademija svoje filmove prijavljuju na Studentski program.

Prijavnica, kao i uvjeti prijave, dostupni su na internetskoj stranici Revije studentskog filma.

A što nakon prijave?

Tročlana Selekcijska komisija odabire filmove koji ulaze u natjecateljske programe, dok će tročlani stručni žiriji odlučiti kome idu nagrade za najbolji akademski i najbolji studentski film. Također, svaki član žirija dodijelit će po jedno posebno priznanje, a tu je i nagrada publike u obje kategorije.

Revija studentskog filma se u zadnjih pet godina razvila u platformu za promoviranje audiovizualnog stvaralaštva mladih filmskih snaga, ali i u prostor za povezivanje filmskih autora i autorica iz država regije.

‘Željno iščekujemo nova filmska iznenađenja’

– Svake nas godine iznenadi koliko se bliskim temama bave mladi autori iz regije, a opet im pristupaju na posve drugačiji i ponekad zaista inovativan način. Tako da željno iščekujemo nova filmska iznenađenja, ali i upoznavanje s novim autorima te druženje s onima koji nam se vraćaju iz godine u godinu, ističe direktor Revije Matej Beluhan.

Revija studentskog filma održavat će se 8. i 9. svibnja 2020. u MM centru Studentskog centra u Zagrebu. Organizatori festivala su Akademski filmski klub i FPS Media, a program se realizira u partnerstvu sa Studentskim centrom u Zagrebu.