Pretraga

Mladi i stariji redovno ‘ratuju’ u tramvajima: Ovo je dokaz da može biti i drugačije

A- A+

Koliko puta su vas starije osobe iznervirale u tramvaju? Koliko puta ste istima ustupili svoje sjedeće mjesto? Nije tajna da nas često puta starije osobe u javnom gradskom prijevozu itetkako svojim ponašanjem znaju iznervirati, no često se dogodi i obrnuti slučaj. Svemu tome bar na jedan dan, uspješno su doskočili sarajevski gimnazijalci.

Uz dopuštenje preuzeto s portala Klix.ba / foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Izdvojeni članak

Komentar: Neću ti se ustat u tramvaju pa taman da imaš 100 godina

U suradnji s tamošnjim javnim gradskim prijevozom KJKP GRAS, Centrom za zdravo starenje Novo Sarajevo, učenici Gimnazije Obala iz Sarajeva organizirali su kreativno druženje u tramvaju sa starijim osobama, prenosi Klix.ba

Cilj ovog edukativnog druženja jest svođenje negativno konotiranih situacija vezanih za problem ponašanja mladih prema starijima, a nerijetko i obrnuto, na minimum. 

Na jedan dan gimnazijalci su ukrasili tramvaj edukativnim porukama, a u tramvaju se pjevalo, sviralo, družilo i jelo kolače koje su spremali članovi kulinarske sekcije u Centru za zdravo starenje. 

Za Klix.ba Suada Filipović iz Centra, naglasila je kako se nerijetko susretala s konfliktnim situacijama starijih i mladih u tramvaju, a u šali je dodala kako i stariji ‘imaju svojih bubica’. Tako su barem na jedan dan mladi gimnazijalci uljepšali dan osobama koje su u društvu često zaboravljene i time dokazali da se uz trud i razumijevanje mladi i stariji itekako mogu slagati. Pa čak i u tramvaju.