Pretraga

Mladi liječnik objavio motivacijski video za studente: ‘Kako znati da si odabrao pravi fakultet?’

A- A+

Neki studenti znaju koji fakultet žele upisati, dok se neki i nakon upisa studija još traže. Svačiji put je drugačiji i svatko na svoj način otkrije što je idealan studij, a na kraju i posao za njega. No, mladi liječnik iz BiH na svom TikToku je objavio motivacijski video o tome kako znati da ste odabrali pravi fakultet, odnosno poziv u životu. Video je prikupio više od 200 tisuća pregleda i više od 25 tisuća lajkova, a u komentarima su mu pisali kako im je drago što danas postoje takvi ljudi, odnosno liječnici.

mladi doktor nedim selimović za stolom sa stetoskopom oko vrata

Foto: Instargam | Nedim Selimović

Nedim Selimović, mladi doktor medicine iz Tuzle na svom TikTok profilu ima skoro 80 tisuća pratitelja, a nedavno je objavio video u kojemu je pokušao mladim ljudima, ponajviše studentima, dati motivacije oko studiranja i odabira fakulteta, ali i njihove buduće karijere. U videu se vidi kako Nedim hoda vani po mraku i objašnjava kako je zapravo jedan sat ujutro i da se tek tada vraća s posla.

– Kako znati da si odabrao pravi fakultet i da si odabrao poziv u životu? Pa tako što je 1 sat i 21 minuta ujutro, sad se vraćaš kući s posla. Radio sam danas redovnu dnevnu smjenu, međutim imamo potencijalnu transplantaciju jetre pa sam se morao vratiti na posao da pomognem. Moralo se odraditi sve što je naš dio posla kao nas gastroenterologa. Tako da evo, prošlo je jedan ujutro ja tek sada idem doma, a sutra sam dežuran što znači da radim 24 sata. I apsolutno mi nije teško, nego baš naprotiv, drago mi je i mislim da u životu nisam bio produktivniji i ako Bog da ovo sve ispadne dobro nisam pogriješio u odabiru karijere. Tako da, da, trebao sam upisati Medicinu, poručio je Nedim u videu.

Izdvojeni članak
postani student_upisi na fakultete

Koje su fakseve upisali učenici koji su najbolje riješili maturu? Donosimo listu top 10 za 2023.

Inače Nedim je bio jedan od najuspješnijih studenata Medicine u svojoj generaciji, a njegova ljubav prema zemlji u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao nagnala ga je da ondje ostane i raditi. U komentarima na njegov motivacijski video mnogi su rekli kako imj e drago vidjeti mladu osoba kojoj je stalo do ljudi, ali i da se nadaju da će država prepoznati njegov trud i rad, ali i svih ostalih liječnika i medicinskih djelatnika.

– Ovako dijete majka rađa jednom u životu, glasio je jedan komentar na TikTok videu koji možete pogledati ispod.

@neth.oMalo motivacije 💪🏼♬ green to blue (Sped Up) – Aurenth