Pretraga

Mladići koji su pretukli osmaša završili u istražnom zatvoru, policija sumnja da su se sukobili oko djevojke

A- A+

Krajem prošloga tjedna Hrvatsku je šokirao brutalan nasilnički čin u kojemu su četvorica mladića pretukla osnovnoškolca (14). Sud je sada trojici napadača odredio istražni zatvor, a policija, prema pisanju lokalnih medija, sumnja kako je sukob izbio oko djevojke.

Ilustracija; pixabay

Kako je doznao HRT, mladići koji su u četvrtak u Zadru brutalno pretukli 14-godišnjaka završili su u istražnom zatvoru.

Branitelji imaju pravo žalbe

Sumnjiči ih se za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda te nasilničko ponašanje, a njihovi branitelji mogu se žaliti na tu odluku. Glasnogovornica Županijskoga suda u Zadru Dijana Grancarić, za HRT je potvrdila da je dvojici maloljetnika zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a 19-godišnjaku od opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela. Policija je jučer izvijestila da je uhićen još jedan maloljetnik zbog sumnje da je sudjelovao u napadu na dječaka.

Podsjetimo, mladići su 14-godišnjaka udarali u Ulici bana Jelačića kada je jedan od svjedoka zaustavio automobil i na njih počeo vikati. Nakon toga su pobjegli. Ubrzo je došla policija i dječakov otac, a nedugo nakon njih i kola hitne pomoći. Sukob je započeo još ranije, u parku ispred dječjeg vrtića Sunce, pokazuju to snimke koje su kružile na društvenim mrežama. Istog maloljetnika na zadarskom je kolodvoru prije mjesec dana tukao jedan 18-godišnjak, pokazala je to jedna od snimki.

Izdvojeni članak

Četvorica mladića u Zadru pretukla 14-godišnjaka, mlatili ga i bokserom: Tukli su ga i prije, isplivale snimke

Sukobili se oko djevojke, nasilje započelo online

Kako piše Zadarski.hr, policija sumnja da je uzrok nasilja nad 14-godišnjakom sukob oko djevojke koja ide u razred s njim i jednim od napadača. Isti portal u školi je doznao i daje pretučeni 14-godišnjak bio običan, normalan dječak u skladu sa svojom dobi i vremenom. Prema pričama poznanika mladića navodno je povod sukobu bila ljubavna svađa, jer je 14-godišnjak bio s djevojkom koja je ranije bila u vezi s jednim od napadača. Prije ovog, fizičkog sukoba, zlostavljanje je počelo ranije na društvenim mrežama.

Pretučeni mladić trenutno se od ozljeda oporavlja u bolnici.

– Cijelo jutro imamo intenzivne sastanke i malo je reći koliko smo uznemireni time što se dogodilo. Nemamo još konkretnih informacija zašto se dogodilo to što se dogodilo, to će se tek saznati, no sigurno je da ćemo poduzeti određene mjere, rekla je za Zadarski.hr ravnateljica škole koju je pohađao pretučeni maloljetnik.

Mladići koji su pretukli osmaša završili u istražnom zatvoru, policija sumnja da su se sukobili oko djevojke
Share via
Copy link
Powered by Social Snap