Pretraga

Mobiteli se zabranjuju i nastavnicima? Neće ih moći koristiti čak ni u zbornici

A- A+

Sve više učenika ne smije nositi mobitele u škole, a uskoro bi se oni mogli zabraniti i nastavnicima. Prema procurjelim dokumentima, ministarstvo ozbiljno razmatra da se korištenje mobitela zabrani i nastavnicima u osnovnim školama. Tome navodno prethode prijave u kojima se navodi da pod nastavom koriste mobitel i tako zanemaruju svoje učenike.

laptop i mobitel

Foto: Unsplash

Trend zabranjivanja mobitela u školama polako, ali sigurno širi se pojedinim gradovima u Hrvatskoj. Nedavno je mobitele zabranila jedna splitska škola, a kako kaže tamošnji ravnatelj razlog tomu je činjenica da su učenici sve manje koncentrirani, ne druže se i vokabular im je sve lošiji.

Svi protiv mobitela

Nakon objave te vijesti, pitali smo čitatelje smatraju li da se mobiteli trebaju zabraniti u svim školama. Odgovori su bili šaroliki, a mnogi od njih okrenuli su se i protiv nastavnika.

– Treba prvo oduzeti onima koji na radnom mjestu skrolaju po cijele dane kao i profesorima koji se natječu s učenicama tko ima bolji TikTok i slično. Kako da djeca razumiju kad njihovi učitelji i roditelji ne razumiju. Djeca su djeca i mala i velika! Prvo oduzmite učiteljima pa zatim djeci, napisala je jedna čitateljica.

Nastavnici na meti prijava

Čini se, doduše, da su se nekima želje uslišale. Prema neslužbenim informacijama koje smo zaprimili anonimno  iz MZO-a, ozbiljno se razmatra da se u svim osnovnim školama u Hrvatskoj mobiteli oduzimaju i nastavnicima, čak i za slobodno vrijeme između nastave.

– Mobiteli će se na početku radnog dana ostavljati na prethodno određeno, svima vidljivo mjesto u zbornici i neće se moći koristiti sve do odlaska s radnog mjesta. Nakon što ova odluka stupi na snagu, svi nastavnici će morati predati brojeve za hitne slučajeve u tajništvo. Nastavnim materijalima pristupat će se putem računala u učionicama i zbornici, stoji u dokumentu kojeg smo imali priliku vidjeti.

Iako nije u potpunosti poznato zbog čega se donosi ova odluka, ‘šuška se’ da tome prethode sve češće prijave u kojima se navodi da nastavnici koriste mobitele tijekom nastave i zanemaruju učenike.

Prvi april! Kako smo vas još danas nasamarili pročitajte ovdje.