Pretraga

Mobiteli u školama – Da ili ne?

A- A+

danas.net.hr

Mobitel služi samo za razgovore i poruke. Nije istina, on prvenstveno služi za ubijanje dosade na nastavi. Profesorima se to očito ne sviđa pa ga žele podalje od školskih klupa, naravno ako se ne radi o njihovim privatnim razgovorima.

U Americi je praksa da mobiteli ostanu zaključani u ormarićima. U većini naših školama tih ormarića nema pa se oni pohranjuju u džepovima, pernicama, torbama a najjčešće budu u ruci vlasnika. Mnogi smatraju da mobiteli nisu potrebni u školi i na nastavi. Uzmimo za primjer učenike u Vukovaru koji su nastavu za vrijeme hladnih  zimskih dana odrađivali putem Facebooka. Što je s onim učenicima koji nemaju pristup internetu preko računala? Imaju mobitel preko kojega su mogli sudjelovati u nastavi.

Problemi s matematikom ili nekim drugim predmetom? Da ukoliko ste na chatu ili surfate internetom. Gledajući s druge strane medalje, roditelji se osjećaju sigurnije ukoliko njihovo dijete ima mobitel uz sebe i može ih nazvati ako upadne u probleme. Neki su pomišljali i na postavljanje uređaja koji ometaju signal mreže, to je kod nas protuzakonito pa takva ideja nije prošla.

Mobiteli na nastavi ili ne? Odgovor na to pitanje prepuštamo vama. Ubijajte dosadu, igrajte igrice ili pratite nastavu, svejedno, bitno je da uspjeh na kraju godine bude odličan.