Pretraga

Pitali smo mlade što misle o zabrani mobitela u školi: ‘To je super jer se djeca više druže’

A- A+

Zabrana mobitela u školama tema je o kojoj se često raspravlja među nastavnicima, roditeljima, ali i učenicima. Neke škole u Hrvatskoj ovaj korak su već poduzele i svojim učenicima zabranile korištenje mobitela na nastavi, a neke čak i donošenje mobitela u školu uopće. Upravo to nam je bio povod da mlade u Zagrebu pitamo što oni misle o zabrani mobitela u školama.

Učenici koriste mobitel u školi

Učenici koriste mobitel u školi | foto: Canva

Neke škole u Hrvatskoj zabranile su svojim učenicima korištenje mobitela na nastavi, a neke su čak u potpunosti zabranile njihovo donošenje u školu i korištenje pod odmorima. Škole, kao glavni razlog za ovaj postupak, navode to što mobiteli loše utječu na koncentraciju učenika na nastavi te na socijalizaciju za vrijeme odmora. Upravo te zabrane bile su nam povod da mlade u Zagrebu pitamo što oni misle o zabrani mobitela u školama.

– Mislim da je zabrana, u neku ruku, i dobra jer se onda djeca više socijaliziraju i druže, ali mislim da bi javljanje roditeljima trebalo biti omogućeno. Bilo bi super kada bi se na odmorima djeca družila, ali da postoji i mogućnost javljanja roditeljima kada je to potrebno, smatra prolaznica.

Izdvojeni članak

Ovaj grad u Hrvatskoj zabranio je mobitele u školama: Ne smiju ga koristiti ni na hodnicima

S ovom izjavom se slaže i još jedan prolaznik koji je dodao i kako je u redu da učenici nekada i za potrebe nastave koriste mobitele.

– U redu je da ih ne smijemo imati u torbi i pod satom, ali mislim da je malo previše da ih zabrane skroz, da ih uopće ne smijemo nositi u školu, rekao je jedan prolaznik.

Druga prolaznica je istog mišljenja i rekla je kako bi korištenje mobitela pod odmorom trebalo biti dozvoljeno. Što su nam još prolaznici ispričali o ovoj temi, pogledajte u videu ispod.