Pretraga

MORH pozvao sve mladiće 2000. godišta i starije na upis u vojnu evidenciju

Mnistarstvo obrane RH pozvalo je sve muškarce, hrvatske državljane godišta 2000. i starije, koji do sada nisu upisani, da se prijave u područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta, radi uvođenja u vojnu evidenciju.

– Svi pozvani obvezni su se odazvati, a eventualnu spriječenost osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji opravdati područnom odsjeku za poslove obrane, navode iz MORH-a.

Rado ide Hrvat u vojnike: Otvoren javni natječaj za prijem 110 kandidata u kadetsku službu

Riječ je zapravo o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upisivanje u vojnu evidenciju provodi se u skladu sa Zakonom o obrani za sve hrvatske državljanine, muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Detaljnije informacije o upisima mogu se potražiti na ovoj poveznici.

Ako ste pak zainteresirani za vojnu karijeru, otvoren je natječaj za upis na studij Vojnog inženjerstva te Vojnog vođenja i upravljanja, kao i natječaj za upis vojnih pilota na Fakultet prometnih znanosti. Više o prijavama pogledajte na ovom linku.

MORH pozvao sve mladiće 2000. godišta i starije na upis u vojnu evidenciju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap