Pretraga

MORH traži 200 mladih vojnika/mornara: Prijaviti se mogu svi do napunjenih 30 godina

A- A+

Ministarstvo obrane RH raspisalo je u srijedu 10. travnja 2024. godine javni natječaj za ugovorni prijam 200 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu. U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 200 kandidata za vojnika/mornara s početkom službe 1. svibnja 2024.

Foto: Screenshot | Televizija Student

Ministarstvo obrane RH raspisalo je u srijedu 10. travnja 2024. godine javni natječaj za ugovorni prijam 200 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu.

Prijam kandidata provest će se sukladno iskazanim potrebama prema mjestu službe: Benkovac, Bjelovar, Divulje, Đakovo, Gospić, Karlovac, Knin, Lučko, Molunat, Petrinja, Ploče, Podvornica, Pula, Rijeka (Učka), Slunj, Split, Varaždin, Velika Gorica, Zemunik Donji i Zagreb. Probni rad traje šest mjeseci, a posebni uvjeti propisani su za sljedeća mjesta službe.

  • Divulje – zvanje zrakoplovni tehničar
  • Gospić – vozačka dozvola C kategorije
  • Lučko – vozačka dozvola C kategorije
  • Molunat – zvanje kuhar
  • Zemunik Donji – vozačka dozvola C kategorija i/ili zvanje mehaničar za vozila

Na javni natječaj mogu se javiti osobe oba spola, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člancima 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama RH. Uvjeti su – najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do 2024. godine i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Izdvojeni članak

Ministar obrane otkrio koliko će trajati obvezni vojni rok i što će biti s prizivom savjesti

Uz prijavu na natječaj kandidati su dužni priložiti: presliku osobne iskaznice, rodni list, svjedodžbu/diplomu o završenom obrazovanju i uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak, koje ne smije biti starije od šest mjeseci. Prije prijema u službu, kandidati će proći odabirni postupak tijekom kojeg će oni koji nisu ispunili uvjete biti isključeni iz postupka na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda te drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, nakon objave natječaja u Narodnim novinama, najkasnije do 20. travnja 2024. Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane, telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u Područnim odjelima za poslove obrane i Područnim odsjecima za poslove obrane.