Pretraga

Muke paklene: Vrste susjeda koji će vam zagorčati život

A- A+

Stanari koji žive u zgradama, često imaju velikih problema sa susjedima koji su jako iritantni, bilo zbog istančanih živaca u starosti ili jednostavno dosade. Pogotovo na taj problem nailaze studenti i drugi mladi ljudi koji ponekad puštaju muziku, pozovu ekipu na druženje ili je dovoljan razlog što su mladi, pa susjedi zaključe kako će stvarati probleme u zgradi. Pogledajte koje karakteristike imaju osobe pored kojih ne želite živjeti.

Sigurno ste bar jednom u životu imali problema sa susjedima, bilo da ste puštali muziku, glasno se smijali ili vam je u posjetu došlo, prema njihovu mišljenju, previše ljudi. Ponekad nije stvar u vama, nego ste toliki pehist te ste se uselili pored iritantnog susjeda, koji nema pametnijeg posla nego vama zagorčavati život. Pogledajte koji su to susjedi iz noćne more.

Izdvojeni članak

Najčudniji stanodavci koje su sreli studenti po Hrvatskoj


www.ict.hr

Zivkanje policije za svaku sitnicu

Omiljena zanimacija starijih susjeda je zivkanje policije za najmanji šum koji osluhnu u zgradi. Ako saznaju kako su se u zgradu doselili studenti, telefon će u tu svrhu koristiti sve češće. Ponekad je dovoljno da malo jače hodate ili, ne dao bog, potrčite, kako bi vam na vrata pokucali policajci.

Slušanje mise svakog nedjeljnjeg jutra

Osobito su iritantni susjedi koji ne čuju baš najbolje, ali zbog nekog razloga ne žele koristiti slušne aparatiće, pa zbog toga maltretiraju sve susjede sa svojim izborom televizijskih programa. Jedna nam se studentica požalila kako je svake nedjelje slušala misu, jer je starija gospođa koja je živjela do nje, toliko pojačala zvuk da je imala osjećaj kako se gospođin televizor nalazi u njenom dnevnom boravku.

Izdvojeni članak

Suludi uvjeti stanodavca prilikom useljenja

Lupanje po radijatorima ili stropu

Još jedna užasna navika, koju obožavaju živčaniji ljudi, jest lupanje po radijatorima ili zidovima kako bi utišali susjede. Zamislite se u situaciji kad u popodnevnim satima gledate komediju od 90 minuta, te se tu i tamo nasmijete pokojoj sceni, a susjeda koja živi iznad vas za vrijeme cjelog filma stoji pored radijatora te ujednačenim ritmom udara u njega.

Susjed s lošim glazbenim ukusom

Razilaženje u glazbenom ukusu s prvim susjedom također može biti jako problematična stvar. Ako još taj isti susjed ima naviku po cijeli dan slušati svoje playliste, onda vam preostaje sjesti, plakati i istovremeno si čupati kosu.

Glazbenici ili plesači

Iako je većinom pravilo da u zgradama iza 22 sata moraju vladati mir i tišina, to ne znači kako do tog sata svi uživaju u vježbanju flaute, kontrabasa ili, u najgorem slučaju, bubnjeva. Ista stvar je i s plesačima, koji lupkaju svojim cipelama za step ili izvode vratolomije nekoliko sati u komadu. Onda se od vas očekuje da skoncentrirano učite, ili obavljate neki drugi posao koji uključuje veću aktivnost moždanih vijuga.

Obitelji s plačljivim bebama

Osim što se roditelji noćima bude čim dijete zaplače, ista stvar očekuje i vas jer ste odjeljeni tankim zidovima. Nađete li se u ovakvoj situaciji, vjerojatno ćete doživjeti postporođajnu depresiju i prije nego što ste očekivali. No ne brinite se, ni dnevna smjena neće proći glatko, a jedino što vas može spasiti je čvrst san. Ako ne spavate kao top, očekuje vas nekoliko paklenih mjeseci.

Izdvojeni članak

Srpanj i prosinac najbolji za traženje studentskih stanova

Prisluškivanje i cinkanje

Nemojte misliti kako su samo starije osobe nepoželjni susjedi, jer se ponekad dogodi da vam problem radi 30-godišnja žena koja nema pametnijeg posla u životu, nego da vas prisluškuje i cinka roditeljima, ili stanodavcima. Također prati tko vam sve uđe u stan i koliko se unutra zadrži, pa se nemojte čuditi ako u jednom trenutku dođe upravitelj zgrade kako bi provjerio živi li u vašem stanu onoliko osoba koliko je prijavljeno.

Bacanje vaza po balkonima

Umjesto zvanja policije, pojedincima je jednostavnije baciti pokoji predmet na vaš balkon kako biste se utišali, iako su vam vrata otvorena. Ako ste mislili da se radi o loptici ili nekom omanjem predmetu, varate se, jer se tu i tamo zna dogoditi da baba s istančanim živcima koja stanuje iznad vas baci ogromnu vazu s cvijećem, pa vas čeka čišćenje stana od hrpe zemlje.