Pretraga

Nagrađujemo najbolju priču s puta

A- A+

Otputovati biciklom od Zagreba do egipatskog Nila, susresti se s neciviliziranim narodima u Papui Novoj Gvineji, ostaviti sve iza sebe i otputovati do Tibeta degustirajući slobodu? Sve to je napravio jedan od najzanimljivih hrvatskih putopisaca – Davor Rostuhar.

U svojoj posljednjoj knjizi ‘Degustacija slobode’ govori o razlici između turista i putnika. Za njega je bitna razlika putujete li da osjetite neku zemlju, upoznate njezinu kulturu ili idete na turistički obilazak grada. Potiče ljude da naprave ovo prvo jer jedino tako mogu iskusiti pravu slobodu.


Više o knjizi moći ćete pročitati ako je osvojite kao nagradu za ‘Najbolju priču s puta’. Knjigu za čitatelje srednje.hr daruje putnička agencija STA Zagreb i Isic.hr.
Što trebate napraviti?

Poslati do 10.10. priču s puta u kojoj ćete do 500 riječi opisati svoje putničke avanture. Stručni žiri u sastavu redakcije portala i STA Zagreb će ocijeniti koja priča je najmaštovitija, najbolje napisana te koja najviše pogađa bit putovanja kao putnik.

Priče ćemo objavljivati na portalu pod imenom autora, a najbolje ćemo linkati putem naših Facebook grupa u kojima imamo gotovo 40,000 članova.

Sve putničke šaljite na mail [email protected]

U prijavi navedite iz koje škole dolazite ili s kojeg ste faksa.Sretno svima i kako bi rekao naš putopisac – Samo nek se kreće.