Pretraga

Najpovoljniji zagrebački taxi na kratke staze nije i najjeftiniji na više kilometara

A- A+

U žurbi, nedostatku javnog prijevoza ili općenito zbog udobnosti mnogi studenti i ostali stanovnici po Hrvatskoj koriste taxi usluge. Među zagrebačkim taxijima najpopularniji su Cammeo, Eko, Radio Zagreb te Zebra. Budući da konkurencija raste, na veselje korisnika, cijene padaju. Stoga smo usporedili navedenu četvorku kako bismo doznali koja je taxi služba najpovoljnija za studentski džep.

Mada se većina Zagrepčana koristi javnim prijevozom, osobnim automobilima ili biciklima, česta je potražnja usluge taksista. Hrvatskom metropolom trenutno vladaju četiri taxi službe: Radio Taxi Zagreb, Cammeo, EKO TAXI i odnedavno Taxi Zebra. Stoga smo usporedili cijene poziva, startne pozicije te naplatu po kilometru kako bismo otkrili koja je taxi služba najpovoljnija.

Izdvojeni članak

Otkrijte zanimanje: Vozač taksija je čuvar svih tajni

Radio Taxi Zagreb

Među navedenim taksistima Radio Zagreb ima najduži radni staž po zagrebačkim ulicama. Pojavom konkurencije znatno su snizili cijene, stoga građani više ne zaziru od ulaska u njihova vozila.

Ako ih želite kontaktirati to možete na dva broja. Zovete li 060 800 800 cijena po pozivu je 3,75 kuna za fiksne i 5,05 kuna za mobilne telefone. No odlučite li se za 1777 cijena po minuti je 0,63 za fiksne i 1,87 za mobilne uređaje.

Start u Radio Taxi Zagrebu platit ćete 9,90 kuna i svaki sljedeći kilometar vozit ćete se po cijeni 4,90 kuna. No ako naručite čekanje vozila, uslugu ćete platiti 40 kuna.

Izdvojeni članak

Nogometaši na gostovanje otišli taksijem i osvojili bod

EKO TAXI

Odlučite li se za EKO TAXI, kontaktirati ih možete na tri načina: Pozivom na broj 060 7777 (cijena za fiksne 1,25 kuna po pozivu, a za mobilne 2,45 kuna), 1414 (cijena za fiksne 1,24 kune po pozivu, a za mobilne 2,49 kuna), te *TAXI (*8294) samo za mobilne uređaje, a cijena se naplaćuje kao prema fiksnoj mreži.

Ulaskom u EKO TAXI start plaćate 8,80 kuna i zatim svaki sljedeći kilometar 5,50 kuna. Čekanje po satu ova služba naplaćuje 43 kune.

Taxi Zebra

Odnedavno je Zagrepčanima na usluzi Taxi Zebru. Ako želite zatražiti njihove usluge, javiti im se možete na 060 7557 (po pozivu za fiksne linije 1,25 kuna i za mobilne 2,45 kuna) i na 072 900 900 (cijena poziva jednaka pozivima prema fiksnim mrežama).

Zebra start naplaćuje 9,90 kuna te ostatak vožnje korisnici plaćaju 4,90 kuna po kilometru.

Cammeo Taxi

Cammeo je jedina služba koja je krenula korak dalje te svojim korisnicima pružila mogućnost skidanja TaxiCammeo aplikacije za pametne telefone, a vozilo možete naručiti i pozivom na broj 1212. Cijena je 1,25 kuna po pozivu za fiksne te 2,50 kuna za mobilne uređaje. Drugi broj isključivo vrijedi za grad Zagreb 0800 1234.

Ova taxi služba ima na prvi pogled daleko najskuplji start od 15 kuna, no u cijenu su uključena prva dva kilometra. Tek od trećeg kilometra naplaćuje se svaki po šest kuna.

Na kratke staze najbolji Cammeo, no ne i na duži put

Usporedbom cijena te izračunom naplata za pet i deset kilometara doznali smo koja je taxi služba najpovoljnija na kraće i na duže staze. Na obje udaljenosti EKO TAXI prednjači s visinom cijena, dok su među najjeftinijima vidljiva razilaženja po kraćoj i dužoj ruti.

Gledajući cijenu za pet kilometara, najpovoljniji je Cammeo sa 33 kune, dok su na deset kilometara drugi po visini cijena sa 63 kune. Najpovoljniji na duže staze su Radio Taxi Zagreb i Taxi Zebra koji imaju iste cijene za start i svaki kilometar.