Pretraga

Najtalentiraniji hrvatski učenici nagrađeni vrijednim priznajem: Ovo su njihova imena

A- A+

Najuspješniji učenici glazbenih i plesnih škola i studenti muzičkih akademija, pobjednici državnih natjecanja, nagrađeni su proteklog četvrtka Oskarom znanja. Na svečanosti u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu priznanja je primilo 76 mladih talentiranih glazbenika i plesača, koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na 56. državnom natjecanju komornih sastava i 57. državnom natjecanju solista i orkestara. Osim učenika, nagrađeni su i njihovi nastavnici – 44 mentora i korepetitora.

Kako su priopćili iz Agencije za odgoj i obrazovanje, ovogodišnju dodjelu Oskara znanja najuspješnijim učenicima u glazbi i plesu otvorio je izvedbom himne državni prvak u pjevanju, Marko Antolković, danas student Muzičke akademije u Zagrebu. Najtalentiranijim hrvatskim učenicima u glazbenoj i plesnoj umjetnosti, čija imena možete vidjeti na listi pri dnu teksta, jučer je dodijeljeno 76 Oskara znanja.

 ‘Svakoga dana trebamo tražiti više i bolje u sebi, ali i u glazbi’

Izdvojeni članak

Izašao popis najboljih učenika u Hrvatskoj: Jedan od njih dobiva čak pet Oskara znanja

U ime svih državnih prvaka govorio je Leon Korman, državni prvak u disciplini solfeggio, učenik Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba.

– Mi mladi umjetnici uvijek i jedino možemo i moramo pobjeđivati sami sebe. Svakoga dana trebamo tražiti više i bolje u sebi, ali i u glazbi. U tome i jest prava čar natjecanja, umjetnosti, ali i života – kazao je Leon i poručio uime svih da će nastaviti raditi, truditi se i boriti za ljepotu glazbe i plesa, i time učiniti da glazbena i plesna umjetnost zauzmu mjesto u društvu koje zaslužuju.

Na dodjeli ove nagrade ljepotu muziciranja i svirački talent pokazali su i Rene Borić, državni prvak u V. kategoriji mandoline, učenik Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke i Mia Pečnik, državna prvakinja u V. kategoriji klavira, učenica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba.

U petak dodjela Oskara znanja državnim prvacima i osvajačima medalja na natjecanjima u znanju

Skulpture Oskare znanja i priznanja nagrađenima uručili su Momir Karin, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja i Tihana Šimunić, voditeljica Odjela općih poslova Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO).

Izdvojeni članak

Upoznajte miočana Krešimira – najboljeg hrvatskog učenika u ovoj školskoj godini

– Mi kao društvo očekujemo puno od vas, jer umjetnost nas čini boljima, kazao je Karin dok su iz AZOO-a poručili kako će nastaviti podržavati i pratiti učenike i mentore koji su zaraženi težnjom za boljim i višim, i spremni su zakoračiti u novo i nepoznato.

Nagrađenima su čestitali i Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, ispred Hrvatske zajednice županija i Frano Matušić, predsjednik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, koji je istaknuo predanost i ljubav nagrađenih prema umjetnosti.

Oskar znanja najveće je priznanje u obrazovanju i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate, kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori. Dodjelu su organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje uz suradnju s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Hrvatske zajednice županija. Skulpturu Oskar znanja i ove godine izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Napomenimo za kraj kako se dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u znanju održava ovoga petka, 28. lipnja 2019. godine, u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati.

U nastavku se nalazi popis nagrađenih učenika u glazbi i plesu, a ako vam dokument nije vidljiv potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [443.49 KB]