Pretraga

Nastavnici Elektrostrojarske škole Varaždin stali pred kamere: Na školskoj televiziji snimaju emisije za učenike

A- A+

Nastava u školi prekinuta je prošlog petka da bi se spriječilo širenje koronavirusa. Učenici nastavu prate na tv programima i online, a Elektrostrojarska škola Varaždin iskoristila je svoju Prvu školsku televiziju i snimila nastavnike koji objašnjavaju gradivo za učenike. Emisija se zove Slagalica znanja i dostupna je i na YouTubeu.

Screenshot YouTube

Profesori Elektrostrojarske škole u suradnji s Prvom školskom televizijom pokrenuli su Slagalicu znanja, emisiju za učenje na daljinu.

– Ova nastava je prvenstveno zamišljena kao dopuna nastavnih sadržaja za učenike naše škole, ali i svih srednjih škola kojima su zanimljivi ovakvi materijali. Nastala je kao pilot projekt pojedinih nastavnika koji su se odvažili i prvi puta stali pred kamere te svoju nastavu izveli u studiju, rekao nam je glavni urednik Tibor Bün.

Izdvojeni članak

Učenici nam otkrili kako funkcionira online nastava: ‘Čitava situacija je jedna velika katastrofa’

Emisije koje snimaju obrađuju nastavni sadržaj iz različitih predmeta, a mogu se gledati na Prvoj školskoj televiziji, a dostupne su i na YouTube kanalu Prve školske televizije te Facebooku. Uz to, dogovoreno je da će sve emisije emitirati i lokalna Varaždinska televizija,
Svakog dana radi se na novim snimanjima te nastaju nove emisije, a kako nam je rekao Bün, ideja je da tim tempom snimanja nastave i idućih tjedana ukoliko situacija to dozvoli.

– Ponosan sam na entuzijazam i motivaciju cijele TV ekipe, a isto tako i nastavnika koji su prvi puta stali pred kamere i održali predavanja. Uz to nastavnici svakodnevno od doma online rade s učenicima, daju im zadatke, vježbe kao da su fizički u školi. Jednom riječju, jedna vrlo pozitivna priča. Lijepo je biti ravnatelj u takvoj školi s takvim kolegicama, kolegama, kaže ravnatelj škole, Igor Kos.

Inače, Školska televizija je nastala s ciljem da se učenici pripreme za rad na različitim poslovima koji su potrebni za kreiranje televizijskog i video sadržaja – voditeljskog, uredničkog, novinarskog, istraživačkog ali i realizacije, snimanja, montaže, produkcije.
Pogledajte emisije koje su objavili: