Pretraga

Koronavirus zabrinuo i SC Zagreb: Evo što moraju napraviti svi koji dolaze u studentske domove

A- A+

Studentski centar Zagreb na svojoj web stranici objavio je da se zbog širenja koronavirusa obratio za mišljenje epidemiološkim službama u Zagrebu. Svi studenti koji dolaze u neki studentski dom i inače moraju obaviti pregled kod osobnog liječnika, a inozemni studenti dužni su priložiti liječničku potvrdu o preboljenim ili aktualnim bolestima s naglaskom na kronične i zarazne bolesti. Potvrđeno im je da je ta procedura dovoljna i da ne treba raditi ništa dodatno radi korone.

Foto: Dominik Smolak

Svi studenti, koji dolaze studirati u Zagreb te žele smještaj u jednom od studentskih domova, moraju obaviti liječnički pregled za studentski dom kod osobnog (obiteljskog) liječnika. Pregled se provodi u svrhu utvrđivanja zdravstvenih rizika za boravak u kolektivu.

Izdvojeni članak

Rigoroznija pravila za liječnički, a ovako se prijavljujete za jednokrevetnu sobu u studentskom domu

To je uputa na stranici zagrebačkog SC-a, a s obzirom na širenje koronavirusa, nazvanog COVID-19, Studenti centar u Zagrebu obratio se za mišljenje Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tako su htjeli provjeriti jesu li njihove uobičajene procedure dovoljne ili trebaju učiniti nešto više.

– Dobili smo informaciju da je dosadašnja procedura koju imamo dovoljna, jer pokriva i akutne bolesti te ukoliko osoba odgovori da ima akutnu bolest (s povišenom tjelesnom temperaturom i kašljem), a unutar 14 dana je boravila na zahvaćenom području, treba joj se organizirati pregled u Klinici za infektivne bolesti, stoji na stranicama SC-a.

Studenti koji dolaze u domove iz inozemstva, trebaju priložiti liječničku potvrdu o preboljenim ili aktualnim bolestima s naglaskom na kronične i zarazne bolesti. Potvrda mora sadržavati cijepni status. Svi studenti prije dolaska upoznati su s procedurom te im je poslan zdravstveni obrazac koji je  kreiran u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Obrazac se predaje na portu ili u upravu studentskog naselja prilikom useljenja.

Koronavirus zabrinuo i SC Zagreb: Evo što moraju napraviti svi koji dolaze u studentske domove
Share via
Copy link
Powered by Social Snap