Pretraga

Ne znate koju srednju upisati? Dojdi osmaš vraća se na Zrinjevac, evo detalja

A- A+

Odabir srednje škole jedna je od prvih većih odluka u životu mlade osobe. Vrijeme za njeno donošenje sve je bliže, a zagrebačkim učenicima taj bi proses mogao olakšati događaj pod nazivom Dojdi osmaš, Zagreb te zove!. Na njemu će učenicima biti predstavljeni srednjoškolski programi koje mogu upisati u ovoj godini.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade izvijestio je kako će i ove godine organizirati tradicionalnu manifestaciju pod nazivom Dojdi osmaš, Zagreb te zove!.

Dojdi osmaš 12. svibnja

Ovo predstavljanje srednjih škola koje osmaši mogu upisati održat će se u petak, 12. svibnja, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) od 10 do 16 sati.

– Cilj ove manifestacije jest predstavljanje obrazovnih programa srednjih škola u Gradu Zagrebu učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima kako bi im se olakšalo donošenje odluke o izboru odgovarajuće srednje škole i nastavku školovanja, navode iz Grada.

Podsjetimo, zadnjih nekoliko godina, a tako ni prošle, ove manifestacije nije bilo. Iz Grada su takvu odluku obrazlagali mjerama vezanima uz epidemiju koronavirusa.

Izdvojeni članak
ispit

Ne, u Zagrebu neće biti jedan prijemni koji će priznavati sve škole: Bit će ih više, evo detalja

Osam srednjih u Zagrebu bodovat će prijemni na upisima

Ovogodišnji datumi upisa u srednje škole još uvijek nisu poznati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja do danas nije u javno savjetovanje uputilo ovogodišnju odluku o upisu učenika u srednje škole kojom se to propisuje. No poznato je što se sve, prema pravilniku Ministarstva boduje za upis u srednju školu, možete pročitati ovdje.

Ono što osmaši već sada trebaju znati je da će ove godine čak osam zagrebačkih škola za upis uvjetovati polaganje prijemnog ispita. Iako se u medijima pojavila vijest kako će se raditi o jednom ispitu koji će priznavati sve škole, to baš i nije tako. Kako smo pisali, nije planiran jedan test za sve, nego da škole pripreme jedinstveni test iz pojedinih predmeta za upis u isti obrazovni program. Primjerice, jedinstven ispit bit će proveden za upis prirodoslovno-matematičkog gimnazijskog programa, ali drugačiji će biti jedinstven za programe općih gimnazija. Više o tome možete čitati na poveznici.


Pomoću našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)