Pretraga

Neka pati koga smeta: Naši učenici osvojili broncu na Svjetskom u nogometu

A- A+

Da su Hrvati uistinu prava sportska nacija dokazuje i veliki uspjeh naših učenika na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu. Učenici Druge gimnazije Varaždin na tom su natjecanju osvojili brončanu medalju. U pohodu na broncu suparnik im je bila reprezentacija Saudijske Arabije koju su pobijedili s 2:0.

– Učenici Druge gimnazije Varaždin predstavljali su Hrvatsku na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu i osvojili brončanu medalju! Ovaj veliki uspjeh samo je jedan u nizu izvrsnih nastupa na svjetskim školskim prvenstvima, a inspiriran velikom ljubavlju prema nogometu i uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na posljednjim prvenstvima, priopćio je Hrvatski školski sportski savez.

Predstavljali nas učenici Druge gimnazije Varaždin

Ovo nogometno prvenstvo održava se još danas, u Maroku, a Hrvatsku je predstavljala muška nogometna ekipa iz Druge gimnazije Varaždin.

– Srednjoškolci, aktivni nogometaši koji se već godinu dana kao ekipa pripremaju za ovo svjetsko prvenstvo, u konkurenciji 29 muških ekipa i više od 1.200 sportašica i sportaša koji su pristigli u Rabat, Maroko izborili su polufinale ovog velikog natjecanja, navode iz Školskog sportskog saveza.

Naši učenici prvo su pobijedili Kinu i Ukrajnu, dominirali su protiv Gvineje u četvrtfinalu, a potom se susreli s moćnom Francuskom. Taj su susret izgubili rezultatom od 3:2 te odmah dan poslije krenuli u pohod na broncu. Suparnik im je bila reprezentacija Saudijske Arabije koju su pobijedili s 2:0.

– Zbližili smo se kao obitelj, i bilo nam je jako žao što smo izgubili u polufinalu. Ali smo ipak izborili to treće mjesto i na to možemo biti ponosni, rekao je kapetan ove ekipe Niko Blaguški.

Izdvojeni članak

[Obrazovni karton repke] Kakvi su učenici bili Vatreni? ‘Imao sam 5.0 u osnovnoj, volio sam matematiku’

‘Ovom broncom potvrdili su još jednom da je Hrvatska prava nogometna sila’

Uz fenomenalne višestruke strijelce Filipa Hrženjaka i Tina Levanića, i igrače Domagoja Mamića, Ivana Tomičića, Mihaela Jagaćića, Leona Brleka, Borne Pahora, Borne Horvata, Vita Crleni, Ivana Vugrinca, Tomice Fijačka, Benjamina Kovačića, Marka Grđana, Niku Blaguškog, Matea Djaka, Noe Darabuša, Domagoja Vinceka, Gorana Vaupotića, Josipa Paljka hrvatsku su delegaciju činili treneri Dario Kos i Goran Labaš, Zdravka Grđan iz Druge gimanazije Varaždin i Marija Bobinski iz Hrvatskog školskog sportskog saveza te učenik novinar Nikola Pošta i nogometni sudac Filip Hirš.

– Imati ovu divnu delegaciju u Maroku zaista je velika čast, pogotovo kada ih vidite na terenu – žive za Hrvatsku i za predstavljanje Lijepe naše na najbolji mogući način, a to su i učinili upravo ovim izvrsnim plasmanom, izjavili su iz Veleposlanstva.

Kako navode iz Hrvatskog školskog sportskog saveza, na prošla tri svjetska školska natjecanja Druga gimnazija Varaždin osvojila 3. mjesto 2016. godine na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj i dva puta 11. mjesto na Svjetskim nogometnim prvenstvima u Češkoj 2017. i Srbiji 2019. godine.

– Ovom broncom potvrdili su još jednom da je Hrvatska prava nogometna sila i da sportaše Druge gimnazije Varaždin, a i hrvatski školski sport, očekuju divna sportska iskustva i postignuća, navode iz Saveza.

Učenici do 31. srpnja ostaju u Rabatu kako bi sudjelovali u kulturnim i edukativnim aktivnostima školskog sporta poput ISF akademije, Kulturnog dana i Noći nacija na kojoj će nastupom i štandom predstaviti Republiku Hrvatsku ostalim državama sudionicama ovog velikog svjetskog natjecanja.