Pretraga

Nevjerojatni prizori iz Slavonije: 500 nastavnika i učenika bivše škole našeg nogometaša poslalo poruku Vatrenima

A- A+

Iako mediji uglavnom prenose euforiju iz većih hrvatskih gradova, nogometno ludilo nije zaobišlo ni manje gradove. Euforija u Donjem Miholjcu, Osnovnoj školi ‘Augusta Harambašića’ krenula je još i prije početka Svjetskog prvenstva. Za one koji ne znaju, riječ je o bivšoj školi reprezentativca Domagoja Vide, koju i sam nogometaš nerijetko posjećuje. Oko 500 nastavnika i učenika te škole snimilo je zanimljivu video-poruku za Vatrene i svog Vidu.

– Oko pet stotina učenika i zaposlenika donjomiholjačke osnovne škole i vrtića pripremilo je kockaste i crveno-bijele majice te su u prostoru osnovne škole snimili fotografiju na način da su tijelima formirali rečenicu AJMO, VIDA! Domagoj Vida, stoper Vatrenih, pohađao je prije petnaestak godina Osnovnu školu ‘August Harambašić’ Donji Miholjac i izgradio je trajne mostove ljudskosti i empatije koji ga malo–malo vraćaju u njegovu školu i njegov grad Donji Miholjac. Domagoj Vida nikada ne propusti priliku posjetiti svoju osnovnu školu i Donji Miholjac i redovito dolazi u posjet novim generacijama učenika, a svoje veliko srce pokazuje i tako što nikada ne zaboravlja one najmanje i što svojoj školi i učenicima rado i neizostavno donosi sportsku opremu, bilježnice, dresove i time pokazuje svoju veličinu i svoju ljubav prema školi u kojoj je napravio svoje prve korake, poručuju iz škole.

Izdvojeni članak

Obrazovni karton naše nogometne repke: Kapetan je po struci konobar, a dvojica igrača išla su skupa u razred

Video je objavljen još na samom početku Svjetskog nogometnog prvenstva, kada je u školi u Donjem Miholjcu i započela nogometna euforija.

Inače, škola je prije početka prvenstva obilježila svoj dan, uz moto ‘U životu ne možemo napraviti velike stvari – samo male stvari s puno ljubavi…’, a kako ondje kažu, njihova bivšeg učenika Vidu upravo taj moto čini velikim.

– I sada kada je u sportu dostigao ono što niti jedan Miholjčanin do sada nije, on živi za svoj grad i za svoju školu, i kad god je to moguće, čini male stvari koje život njegovih sugrađana čine smislenijim. Reklo bi se da su to ‘sitnice koje život znače’! Hvala ti, Domagoje, poruka je učenika i djelatnika OŠ ‘Augusta Hrambašića’.