Pretraga

Nevjerojatno je do koje dobi prema statistici muškarci nisu spremni za brak

A- A+

Najveća neovisna novinska agencija u Velikoj Britaniji provela je istraživanje kako bi otkrili kad emocionalno sazrijevaju muškarci, a kad žene. Prema rezultatima do kojih je došao The South West News Service muškarci nisu spremni za brak sve do 43 godine života, dok žene emocionalno sazriju 11 godina ranije.

www.learnvest.com

Muškarci sporije sazrijevaju od žena – nije baš da smo otkrili toplu vodu, no The South West News Service (SWNS) je ipak istraživanjem došao do zanimljivih informacija. Naime, statistika je pokazala da su muškarci nespremni za ozbiljnu emocionalnu vezu i brak sve do 43. godine života, što kod žena nastupa već u dobi od 32. godine.

Izdvojeni članak

Muškarci lažu više od žena i zbog različitih razloga

Najveća nezavisna novinska agencija u Velikoj Britaniji došla je do spoznaje koja pojednostavljeno glasi – Ako žene nisu u vezi s 11 godina starijim muškarcima, imaju posla s nezrelim dječacima. Ispostavilo se da su muškarci koji se u današnje vrijeme vežu brakom u svojim dvadesetima zapravo izuzeci, piše Elite Daily.

Brakovi rijetkost među Generacijom Y

Studija Pew Research Centra pokazala je kako je samo 26 posto Generacije Y, odnosno rođenih od 1980. do 2000. godine oženjeno, a pretpostavka je da se radi o trendu. Gledajući generacije naših roditelja, čak 48 posto ih je bilo udano i oženjeno u razdoblju od 18 i 32 godine.

Generacija Y ili milenijska generacija kasnije sazrijeva, stoga je među njima zabilježena i niža stopa povjerenja u socijalnim i interpersonalnim odnosima. Nedavno je jedno istraživanje pokazalo da samo 19 posto pripadnika milenijske generacije smatra da se ljudima može vjerovati. Zbog toga je sve veći broj razvoda i zločina protiv čovječnosti.

Izdvojeni članak

Znanost odobrava novu vezu odmah nakon prekida

Muškarci manje vjeruju ženama

Podaci Pew Social Trendsa koji datiraju iz 2012. pokazuju kako 36 posto pripadnika Generacije Y živi s roditeljima, što je posljedica nepovoljne financijske situacije. Sasvim je shvatljivo da u takvim uvjetima ljudi ne žele ulaziti u brak i osnivati obitelj kad nemaju stabilne temelje. Studija je također pokazala da muškarci češće ostaju kod roditelja – 40 posto muškaraca se ne želi odseliti iz obiteljske kuće, dok se u istoj situaciji nalazi 32 posto žena.

– Muškarce 10 puta više plaši mogućnost da bi se mogli oženiti pogrešnom osobom, nego to da se nikad ne ožene i zauvijek ostanu sami. Mi smo generacija odrasla na razvodima i naš je strah od vezivanja prirodan, te prerasta strah od toga da ćemo ostati samci, izjavio je neoženjeni Carl Weisman za Reuters.

Pripadnice nježnijeg spola, pak, više vjeruju u brak. Prema izvješću objavljenom u Journal of Economic Behavior and Organization, žene također više vjeruju muškarcima, nego što to povjerenje ide u drugom smjeru.