Pretraga

Muškarci lažu više od žena i zbog različitih razloga

A- A+

Često možemo čuti da se muški i ženski spol razlikuju po mnogočemu, no nedavno istraživanje je potvrdilo i da se razlikuju čak i u laganju. Muškarci i žene lažu na drugi način te zbog različitih razloga, a sada je to i službeno potvrđeno.

foxfm.com

Znanstvenici često ističu kako se muški i ženski mozak razlikuje u puno stvari, no nedavno istraživanje je potvrdilo kako se čak i u laganju razlikujemo. Naime, stručnjaci tvrde kako ne samo da lažemo na različit način, nego lažemo i zbog različitih razloga, piše Daily Star.

Izdvojeni članak

Najveće laži koje su plasirali filmovi

Lažu barem četiri puta tjedno

Žene izbjegavaju istinu kako bi nekoga poštedjeli neugodnosti ili boli, dok muškarci najčešće lažu kako bi osvojili ili dobili neki novac ili, pak, samo kako bi imali bolji argument od sugovornika. Nedavno je istraživanje tako utvrdilo i da muškarci lažu više od žena te da se razlozi laganja također razlikuju prema spolu.

Glasnogovornik portala PayingTooMuch.com rekao je kako su muškarci više skloni laganju nego žene, a izbjegavanju istine ili izricanju laži podlegnu u prosjeku četiri puta na tjedan. Iako je do sada vladalo uvriježeno mišljenje kako su žene lažljivice, izgleda da je stvar sasvim suprotna.

Izdvojeni članak

Najveće laži koje će vjerojatno izgovoriti svaki student

Različiti razlozi za laganje

– To će najčešće napraviti kako bi nekoga izvukli iz nevolje, osigurali sebi mogućnost da ispadnu pred nekim uspješni/ dobri/ pouzdani i slično ili kako bi sebi osigurali neku korist, navedeno je u zaključcima istraživanja.

Međutim, postoje situacije i stvari oko kojih će oba spola lagati podjednako, a to su one uobičajene poput ‘dobro sam’ i kada se ne osjećaju dobro ili laži da im se poklon koji su upravo dobili sviđa, dok im je ustvari grozan. Zajednička vrsta laži kod spolova je i zamagljivanje istine kada pričaju o tome koliko su nešto platili, radilo se o nečem jeftinom ili skupom.